glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Piept de pui în stil francez

Ingrediente:
400 g piept de pui AVIS,
2 bucăți ceapă,
4 linguri maioneză,
4 linguri smântână,
160 g cașcaval,
2 bucăți căței usturoi,
1 lingură ulei rafinat,
1 lingură mărar,
1 linguriță sare,
1/2 linguriță boia de ardei dulce,
1 linguriță piper negru măcinat.

Metodă de preparare:
Tăiați ceapa semi-inele. Tăiați pieptul de pui în jumătăți, apoi îl tăiați în felii cu grosimea de circa 1-2 cm.
Într-un bol puneți maioneza, adăugați smântâna, usturoiul pisat, boia de ardei dulce, piper negru, 100 g de cașcaval ras, mărarul tocat și amestecați bine până obțineți o compoziție unică.
Ungeți cu ulei o tigaie de fontă cu diametrul (22 cm) și aranjați primul strat de piept de pui. Condimentați cu sare, piper negru și acoperiți cu jumătate de cantitate din amestecul de smântână cu cașcaval.
Repartizați uniform un strat de ceapă și asezonați cu sare și piper negru. Acoperiți cu ultimul strat de piept de pui, condimentați cu sare și piper negru. Puneți amestecul rămas de smântână cu cașcaval. Aranjați ultimul strat de ceapă, la fel asezonați cu sare și piper negru.
Repartizați uniform 60 g de cașcaval ras și dați tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute.
Decorați cu pătrunjel tocat.