glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Piept de pui în sos de smântână, usturoi și pătrunjel

Piept de pui cu ciuperci și smântână – rețeta pas cu pas. Bucățele de carne de pui învăluite de un sos catifelat de smântână . Un fel de mâncare rapid și ieftin.

Ingrediente :

  • 3 bucăţi piept de pui Avis 3000
  • ½ lingură boia de ardei dulce
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • 250 ml supă de pui strecurată
  • 150 g smântână pentru gătit
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • ½ linguriţă cimbru
  • sare și piper după gust
  • o legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se spală, se porționează în fâșii sau cubulețe după preferințe. Se condimentează puiul cu boia, sare şi piper, după gust și se lasă la macerat circa 1 oră.
  2. După ce carnea a stat la macerat, într-o tigaie cu pereții înalți se topeşte jumătate din cantitatea de unt, apoi se adaugă uleiul și puiul și se rumeneşte carnea circa 5-10 minute pe fiecare parte până este bine făcută, apoi se scoate pe o farfurie.
  3. Separat într-o oală care nu lipește se topește restul de unt rămas, se amestecă cu supa de pui, parmezanul, zeama de lămâie şi cimbrul. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se lasă pe foc până dă în clocot, apoi se încorporează smântâna și usturoiul pisat.
  4. Se amestecă constant până când sosul începe să se îngroaşe,apoi se adaugă bucățile de pui și pătrunjelul tocat.
  5. Mâncarea se servește caldă alături de mămăliguță sau crutoane de pâine.

Poftă bună!

Sursa : www.gustoase.net

Back to top button
Close
Close