glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Piept de pui dulce-acrişor

Puiul dulce-acrișor este combinația care modifică atmosfera în bucătărie. Rețeta este o combinație echilibrată de gusturi, suficient de interesantă cât să te facă să fii puțin mai îndrăzneț și să experimentezi arome noi.

Ingrediente :

  • 4 bucăți piept de pui AVIS 3000
  • 4 gutui mijlocii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 100 ml smântână
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2-3 linguri miere sau zahăr
  • 2-3 fire cimbru verde
  • 1 linguriță făină
  • 2-3 lingurițe pesmet

Mod de preparare

  1. Pentru început, se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală bine, se lasă în sită să se scurgă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se stropeşte cu ulei, se unge cu puţin unt şi se lasă la rece, câteva minute.
  2. Separat, se pregăteşte sosul. Se topeşte restul de unt, se adaugă 2-3 linguriţe de pesmet sau o linguriţă de făină şi apoi se stinge cu smântâna. Se adaugă zahărul, sarea şi un praf de piper.
  3. Se curăţă gutuile, se spală şi se taie rondele. Se scoate pieptul de pui, se aşază într-o tavă termorezistentă tapetată cu unt şi cu pesmet, se aranjează rondelele de gutui şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.
  4. După ce s-au rumenit, se toarnă sosul alb şi se mai lasă 20 de minute în cuptor. Pieptul de pui se serveşte ornat cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close