glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Piept de pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente:
250 de grame piept de pui
50 de grame de ceapă
250 de grame de ciuperci proaspete
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei
75 ml. vin alb sec
100 ml. supă de pui concentrată
150 grame smântână pentru gătit
1 linguriță paprika dulce de bună calitate
1 linguriță măghiran uscat
sare și piper
pătrunjel verde pentru final

Metodă de preparare:
Condimentați cu sare și piper pieptul de pui tăiat în fâșii egale (de exemplu, eu am avut 6 astfel de fâșii din cantitatea totală de 250 gr. prevăzută pentru 2 persoane). Tocați fin ceapa și usturoiul, curățați bine ciupercile și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, după cât de mari sunt.
Încingeți pe foc iute o tigaie de mărime medie (cam 22 cm. diametru), adăugați 1 lingură de ulei și rumeniți rapid pieptul de pui pe toate părțile. Odată rumenite, fâșiile de piept de pui se scot într-o farfurie și se păstrează la cald.
În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei, se reduce focul la mediu-mic și se călesc ceapa și usturoiul, adăugând de la început un praf de sare, pentru a elimina cât mai rapid apa din legume. După ce ceapa începe să se înmoaie, se adaugă ciupercile, se amestecă și se călesc în continuare până ce se înmoaie și acestea (3-4 minute).
Se adaugă înapoi în tigaie pieptul de pui rumenit, cu tot cu sucul pe care l-a lăsat în farfurie, se mărește focul și se adaugă vinul alb, tot deodată. Se fierbe la foc iute până ce vinul aproape că se evaporă complet, apoi se presară măghiranul și paprika.
Se adaugă supa de pui și smântâna și se fierbe totul până ce sosul se îngroașă puțin (10, maximum 12 minute de gătire vor fi suficiente).
La final, se potrivește gustul sosului de sărat și piperat și se presară cu pătrunjel verde tocat.

Vezi și

Close