glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Piccata de pui

INGREDIENTE PENTRU 4-6 PORTII PICCATA DE PUI:

  • 700g file piept de pui AVIS
  • 2 linguri mix de condimente pentru pui
  • 200g faina
  • 3 oua AVIS
  • sare si piper
  • 180g pesmet
  • 200ml ulei pentru prajit
  • 100g unt
  • 2 linguri capere/frunze de capere
  • 2 linguri (30ml) zeama de lamaie
  • o lamaie taiata felii

Mod de preparare:

Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui AVIS, îl tăiem felii subțiri, ca pentru șnițele. Batem carnea ca să fie cât mai subțire, apoi o condimentăm după gust. Într-un bol batem ouăle AVIS ca pentru omletă, le condimentăm cu sare și piper. În alt bol punem făina, în altul pesmetul. Trecem feliile de piept de pui prin făină, scuturăm excesul. Le dăm apoi prin ou și pesmet, apăsând foarte bine pentru a face o crustă uniformă. Încingem 100 ml ulei în tigaie, prăjim jumătate din carne, la foc mediu, până e rumenită pe ambele părți. Pentru sosul de unt și lămâie, punem într-o tigaie untul și îl lăsăm să se topească, la foc moderat. Când untul începe să borborosească și face spumă la suprafață, amestecăm încontinuu, până începe să fiarbă. Continuăm să amestecăm până untul devine arămiu și vedem în el mici particule maronii. Luăm cu o lingură spumă de la suprafață. Tragem de pe foc, punem zeamă de lămâie, caperele și feliile de lămâie. Amestecăm bine și turnăm sosul fierbinte peste carnea de pui. Ca și garnitură, am mers pe varianta light, de legume trase la tigaie. Puteți să faceți și orez, cous-cous sau chiar piure de cartofi, pentru o masă foarte consistentă (de prânz mai degrabă decât pentru cină).

Tags