Rețeta zilei by Avis 3000
Penne cu pui Alfredo

Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute „furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă.
Ingrediente :
- 600 g piept de pui dezosat AVIS 3000
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 300-350 g smântână de gătit
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 ml supă de pui/legume
- 250-300 g penne
- 250 g parmezan ras
- sare și piper după gust
- Pătrunjel proaspăt ras
Mod de preparare
Cel mai bun lucru la această rețetă? Aveți nevoie de un singur vas pentru a o prepara! Nu mai umpleți chiuveta de un milion de vase, ca de obicei, pentru un singur fel de mâncare. Să trecem la treabă!
- Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.
- Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
- Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
- Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
- Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.
Vor ieși cam 4 porții de penne cu pui Alfredo din cantitățile de ingrediente date.
Poftă bună!
Sursa: www. retete.unica.ro