glasul-hd.ro Web analytics



Rețeta zilei by Avis 3000

Pârjoale din piept de pui și cartofi

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui Avis 3000
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 6 cartofi
  • 240 g ciuperci marinate
  • 100 g cașcaval tare
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tocați carnea de pui prin tocătorul de carne. Adăugați gălbenușurile, sare și piper după gust. Ceapa tocată mărunt amestecați cu 2 linguri de ulei și puneți în vasul cu carne. Amestecați bine.

Cu mâinile umede, modelați pârjoalele de formă rotundă și prăjiți-le în ulei de floarea soarelui.

Fierbeți în apa puțin sărată cartofii curățați de coajă. Tăiați roșia rondele, iar ciupercile felii subțiri, cașcavalul și cartofii răciți dați-i pe răzătoarea mică.

Ungeți tava cu ulei, puneți pârjoalele rumenite, iar peste ele – ciupercile felii și rondele de roșii.

Ascundeți roșiile sub un strat de cartof ras, peste care presărați cu cașcaval (aproximativ o lingură pentru fiecare). Coaceți până vor avea o crustă rumenită la temperatura de 180-190 grade.

Atenție, nu lăsați prea mult la cuptor!

Poftă bună!

Back to top button