glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Ouă umplute

Ingrediente:
6 ouă fierte, 1 ou crud, 200 ml smântână, 100 gr. șuncă, 1 castravete acru, sare, piper, 150 ml ulei, 1 linguriță de muștar.

Metodă de preparare:
Ouăle fierte se taie fiecare în jumătate. Albuşurile se pun deoparte, gălbenuşurile se pun într-un castron şi se zdrobesc foarte fin cu furculiţa. Castravetele acru se scurge de zeamă şi se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe foarte mici .
Din oul crud, un gălbenuş de ou fiert, muştar şi ulei se face maioneză. Când este gata se adaugă sare, piper şi smântână. Două linguri cu sos se pun la compoziţia de gălbenuşuri fierte.
Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de ouă şi se pun unele lângă altele pe un platou; peste ele se toarnă sosul.