glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Ouă cu spanac şi iaurt

Ingrediente:
4 ouă mari, 2/3 ceașcă de iaurt grecesc, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de unt nesărat, 2 linguri de ulei de măsline, 1 praz, 1 legătură de spanac, 1 linguriță de suc de lămâie ,1 vârf de cuțit de boia, 1 linguriță de oregano proaspăt tocat.

Metodă de preparare:
Se combină într-un bol iaurtul, usturoiul tăiat mărunt și un praf de sare. Se pune un grilaj pe raftul din centrul cuptorului și se încălzește cuptorul la 150°C. Într-o tigaie, se pune la topit o linguriță de unt, la foc mediu, până când dispare spuma. Se dă focul mai încet, se adaugă prazul tocat mărunt și se gătește până devine moale și auriu, pentru aproximativ 10 minute. Se adaugă o parte din spanacul tocat mărunt și sucul de lămâie în tigaie, împreună cu un praf de sare. Creștem temperatura la mediu-mare și gătim, amestecând frecvent și adăugând treptat restul spanacului, până când se ofilește, pentru 4-5 minute. Se gustă și se condimentează cu sare sau mai mult suc de lămâie, după cum este necesar. Se scoate spanacul și se pune într-o altă tigaie, cu ajutorul unui clește, lăsând lichidul în exces. Se fac 4 adâncituri în compoziția de spanac și se adaugă cele 3 ouă, având grijă să fie păstrat gălbenușurile intacte. Se presară fiecare ouă cu sare, apoi se introduce această tigaie în cuptorul preîncălzit și se lasă până când se gătesc albușurile, 10-15 minute. Între timp, topim a doua linguriță de unt, într-o tigaie la foc mediu spre mic. Se adaugă boiaua și se gătește până devine untul maroniu. Se adaugă oregano și se mai lasă 30 de secunde pe fox. Ouăle se servesc cu amestecul de iaurt, iar deasupra se pune untul condimentat.

Vezi și

Close