glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Ouă cu brânză la cuptor

Ingrediente:

1 ou, 1 felie feta, cca 50 gr (de capră sau vacă), 1 roșie (sau 5 roșii cherry), 1 fir ceapă verde, puţin oregano uscat, sare, piper, boia, puţin ulei de măsline

Mod de preparare:

Un bol mic, termorezistent, se unge cu puţin ulei de măsline. Se tapetează fundul formei cu felii de roşii peste care presăram o priză de oregano. Deasupra aşezăm feta tăiată felii şi presăram iar puţin oregano şi picurăm puţin ulei. Presăram ceapă verde tocată fin. Spargem oul deasupra şi îl condimentăm cu puţină sare, boia (dulce sau iute) şi piper. Dăm bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, până albusul e făcut, iar gălbenuşul e crocant deasupra dar moale în interior. Servim imediat cu pâine prăjită. Poftă bună!

Vezi și

Close