glasul-hd.ro Web analytics

Fără categorieRețeta zilei

Ou moale așezat pe blat pufos cu extra cașcaval.

INGREDIENTE
• 100 g cașcaval
• 250g ricotta
• 4 cepe verzi, felii subțiri
• 1 1/2 linguri părunjel proaspăt tocat
• 2 căni făină integrală simplă
• 1 cană făină simplă
• 7g drojdie uscată
• 1 lingură zahăr
• 1 linguriță sare
• 4 ouă
• spray de gătit cu ulei de măsline

Pentru început, călește puțin ceapa într-o tigaie. Apoi adaugă cașvacalul și ricotta. Amestecă puțin și ia de pe foc.
Preîncălzește cuptorul. Combină făina cu drojdia, zahărul și sarea într-un bol. Fă o fântână în centru. Adăugați 1 cană apă rece. Se amestecă până se combină și se formează un aluat moale. Frământă 5 minute. Împărte aluatul în 4 porții.
Modelează aluatul pentru a avea o formă ovală de aproximativ 25 cm lungime. Lăsând o margine de 3 cm în jurul marginii. Îndoaie părțile laterale ale aluatului. Prinde marginile împreună pentru a etanșa, lăsând o deschidere de 10 cm în centru. Îndoaie capetele pentru a sigila. Fă o liniuță în centrul umpluturii și adaugă amestecul de brânză și apoi oul. Repetă cu ingredientele rămase.
Așază pe tăvile pregătite. Pulverizează cu ulei. Lasă la copt timp de 15 până la 20 de minute sau până când sunt aurii și crocante. Presară pătrunjel.
Poftă bună!

Vezi și

Close