glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Omletă spaniolă cu cartofi

Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Frumusețea ei în asta constă: că e versatilă! O faci repede, cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. O poți servi caldă sau rece. Ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou. O simplitate delicioasă pe care nu vei regreta că ai făcut-o!

Ingrediente :

  • 500 g cartofi
  • 5 ouă mari AVIS 3000
  • 1 ceapă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Punem apă la fiert într-o oală mare. Curățăm și tăiem cartofii (cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și pune-i în apa clocotită, 5-7 minute. Între timp, tăiem și călim ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.
  2. Scurgem apoi cartofii (atenție, să nu fie fierți mai mult decât e cazul) și îi adăugăm peste ceapă. Călim cartofi, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute. Între timp, batem ouăle cu sare și piper într-un vas separat.
  3. Turnăm peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă focul la minim și lăsăm să se facă. până când se întărește. Întoarcem pe partea cealaltă, fără să o rupem(putem folosi o farfurie pentru a face asta). Mai lăsăm să se facă încă 3-5 minute.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button