glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Omletă cu cremă de brânză

A văzut cineva vreodată o omletă tristă? Nu, pentru că așa ceva nu există. Omletele sunt vesele, indiferent de felul în care au fost concepute şi zămislite, fie ele pufoase şi groase, subţiri şi întinse, flendurite şi amestecate ori fine, crescute fain în cuptor.

Vă recomandam o delicioasă omletă cu crema de brânză, excelentă pentru mic dejun copios.

Ingrediente :

  • 4 ouă AVIS 3000
  • sare
  • piper
  • 100 g telemea sărată de vacă
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 roşii
  • 5-6 măsline
  • 4-5 rondele castraveţi
  • puţin ulei sau unt
  • 1-2 foi salată

Mod de preparare

  1. Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu mixerul câteva minute, se potrivesc cu puţină sare şi se adaugă telemeaua de vacă rasă pe răzătoarea mică.
  2. Într-o tigaie se pune puţin unt să se încingă şi se toarnă ouăle bătute. Se lasă la foc potrivit ca la clătite şi se întorc cu atenţie să nu se rupă.
  3. Omleta se lasă câteva minute să se răcească, apoi, cu un pahar, se fac forme şi se ung cu un strat subţire de cremă de brânză.
  4. Peste brânză se aşază o felie de roşie, un alt strat de brânză şi se ornează cu castraveţi proaspeţi, măsline şi frunze de salată. Se servesc cu pâine sau cu salată verde.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close