glasul-hd.ro Web analytics

Național

Mercedes va produce componente pentru mașini electrice la Sebeș

Mercedes a primit de la Guvernul român un ajutor de stat de 35 milioane de euro pentru achiziția unor echipamente în scopul retehnologizării capacităților din România de la Sebeș (foto) și Cugir, pentru producția de echipamente de mașini electrice, potrivit unui comunicat al Executivului.

Proiectul Mercedes se adaugă proiectelor DraxlmaierRockTech Lithium și calculelor Varta pentru investiții în România în domeniul bateriilor electrice.

Unitățile de montaj şi producţie Star Assembly SRL din Sebeş și  Star Transmission din Cugir fac parte din rețeaua de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz. Mercedes produce în România componente și cutii de viteze automate pentru Mercedes-Benz, inclusiv varianta pentru vehicule hibrid.

Cele două companii sunt printre primele din România care au implementat un sistem de învăţământ dual, de care au beneficiat 330 de tineri în ultimii 6 ani.

Investiții totale Mercedes de 930 de milioane de euro

La investiția de retehnologizare de până acum , de 320 de milioane de euro, se vor adăuga alt sume pentru dezvoltarea de proiecte pentru trecerea la producţia de componente destinate vehiculelor electrice, au declarat reprezentanții Mercedes cu ocazia vizitei de miercuri a premierului Nicolae Ciucă la Sebeș.

Cele două uzine Mercedes Star Assembly din Sebeş și  Star Transmission din Cugir au ajuns la cifra de afaceri de 1,5 miliarde de euro, în urma unor investiții totale de peste 930  milioane de euro.

Cele două companii ocupă locul al treilea în clasamentul exportatorilor din România, după Dacia și Ford.

Sursă foto/articol: Cursdeguvernare.ro

Back to top button