glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateNaționalSport

Primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu, îl susține pe hunedoreanul Avram Iancu

Acum 40 și ceva de ani, Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român, a devenit la 14 mai 1981, primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

Acum, la aproape 41 de la marea realizare de a zbura în spațiu, Dumitru Prunariu s-a alăturat campaniei de susținere a campionului hunedorean Avram Iancu în mare cursă de a obține titlu de Performer al anului 2021.

Organizația mondială a înotului World Open Water Swimming Association, cu sediul în California, nu doar că a ratificat înotul lui Avram UNIC și l-a nominalizat pentru a fi desemnat
“Performance of the Year 2021.”

Noi toți am votat! Vă invităm și pe voi să o faceți în 2 pași simpli: 

  1. Îți creezi un cont rapid aici: Înregistrare
  2. Acesați pagina sportivului nostru : https://www.openwaterswimming.com/contestants/avram-iancu-romania-2021/
Back to top button