glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateNaționalSport

Zi de finală istorică pentru sportul românesc – David Popovici este la 100 metri de un nou titlu modial, după cel cucerit luni la proba de 200 m

David Popovici(17 ani) și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. A cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!  Aseară a reușit performanța de a se califica și în finala de astăzi, la 100m, cu un timp de 47:13.00, un record la juniori, care va fi transmisă live pe TVR 1, de la ora 19.20.

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui.

Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

Fenomenul David Popovici a fost dus de părinți la înot încă de la 4 ani, după ce a fost diagnosticat cu scolioză de medicul pediatru, atunci s-a îndrăgostit pe loc de apă.

“Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

De-a lungul istoriei, România a mai obținut două medalii de aur la Mondiale, de fiecare dată la feminin. Au câștigat medalii de aur Tamara Costache, 1986 – 50 de metri liber și Diana Mocanu, 2001 – 200 de metri spate.

Vezi calificarea din seminfinalele de marți seara.

 

Back to top button