glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Mâncare de pui cu măsline

Mâncarea de pui și măsline este delicioasă și foarte simplu de făcut, iar dacă sunteți norocoși și aveți și o pungă cu mălai puteți să serviți mâncărica cu pulpe de pui alături de o mămăliguța fierbinte.

 

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui AVIS 3000
  • 100-125 g măsline negre
  • 4 roșii mari
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov mare
  • 4 caței usturoi
  • 3 foi dafin
  • 2-3 căni apa
  • 1 cană suc de roșii
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • boabe piper negru
  • 4-6 linguri ulei de măsline

 

          Mod de preparare

  1. Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem în bucățele potrivite (nu trebuie să fie tocate mărunt pentru că le vom pasa la sfârșit).
  2. Punem 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, pe foc mic, iar când acesta este încins, adăugăm legumele. Le călim 3-4 minute, apoi adăugăm vinul alb. Când alcoolul s-a evaporat complet, adăugăm jumătate de cană de suc de roșii amestecată cu 1 cană cu apă, frunzele de dafin și o linguriță de boabe de piper.
  3. Acoperim tigaia cu capac și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic până ce legumele sunt fierte bine (cca 30 minute). Din când în când mai adăugăm apa astfel încât sosul să își păstreze o consistență lichidă.
  4. Într-o tigaie separată, adăugăm 2-3 linguri de ulei de măsline, iar când acesta este încins, adăugăm pulpele de pui. Le prăjim câte 10 minute pe ambele părți până ce se pătrund aproape complet și capătă o culoare aurie.
  5. Scoatem pulpele din tigaie, scurgem uleiul și ștergem tigaia cu hârtie absorbantă de bucătărie. Punem pulpele în tigaia curățată.
  6. Eliminăm frunzele de dafin din sos și îl pasăm cu blender sau cu ajutorul unei site cu găuri mici.
  7. Adaugăm peste sosul pasat, jumătatea de cană rămasă de suc de roșii amestecată cu jumătate de cană de apă.
  8. Adaugăm sosul peste pulpele de pui din tigaie. Punem tigaia pe foc mic și adăugăm în mâncarea de pui încă 2 frunze de dafin, măslinele spălate bine și puțină sare (doar dacă măslinele nu sunt sărate).
  9. Acoperim tigaia cu capac și lăsăm mâncarea de pui să fiarbă cca 20-25 minute până ce sosul scade la jumătate.
  10. Servim mâncarea de pui cu măsline, cu mămăliguță sau cu piure de cartofi.

Poftă bună!

 

Sursa: www.lauraadamache.ro

Back to top button
Close
Close