glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Ludovic Orban: „PSD minte când spune că a majorat pensiile pentru grupele I şi II”. Nistor: „Orban nu mai e credibil nici măcar când vorbeşte cu membrii familiei sale”

Campanie electorală pe tema pensiilor în ceea ce a fost cândva cel mai industrializat judeţ din România

Liderul PNL Ludovic Orban se află astăzi la Deva pentru a-l prezenta oficial electoratului hunedorean pe Rareş Bogdan, primul pe lista partidului la alegerile europarlamentare. Liderul PNL a dorit să aibă un discurs adaptat la problemele unei bune părţi a electoratului din judeţ. Reacţia liderului judeţean al PSD, Laurenţiu Nistor, nu a întârziat.

„În ceea ce priveşte pensiile pentru părinţii şi bunicii noştri care au lucrat în condiţii grele, fiind încadraţi în grupa I şi grupa II de muncă, aş vrea să spun din capul locului că PSD nu numai că n-a majorat la timp aceste pensii ci a tăiat creşterile de pensii la care aveau dreptul pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă încă din ianuarie 2016.
Le readuc aminte că primii care au solicitat majorarea acestor pensii au fost liberalii în timpul guvernării liberale, când ministrul muncii era Mariana Câmpeanu. (…) PNL a avut proiect de lege pentru a asigura creşterea normală a pensiilor şi a asigura egalitatea de tratament pentru pensionari. În tot acest timp Olguţa Vasilescu şi premierii PSD au refuzat să recalculeze pensiile. Şi vine acum PSD, în pragul campaniei electorale pentru alegerile europene să spună că ei au majorat pensiile pentru grupa I şi grupa II. Este o minciună gogonată. PSD le-a răpit acestor părinţi şi bunici ai noştri dreptul la o pensie crescută de la 1 ianuarie 2016 până la 1 octombrie 2018 (…) Al doilea subiect în care puterea a minţit cu neruşinare este subiectul majorării alocaţiilor pentru copii. A minţit toţi românii căGuvernul PSD – ALDE este cel care majorat alocaţiile pentru copii. Adevărul, evidenţa arată foarte limpede: majorarea alocaţiilor pentru copii s-a făcut în urma unui amendament iniţiat de PNL la legea bugetului naţional de stat, prin care alocaţiile pentru copii au fost majorate.”, a declarat Ludovic Orban în conferinţa de presă ce a avut loc astăzi la Deva.În replică, Laurenţiu Nistor spune că liderul PNL nu mai are niciun fel de credibilitate: „Orban şi când vorbeşte cu familia-n casă nu mai e credibil. Zice că ar mânca ouă, dar el, de fapt, vrea prăjitură cu secară, sau cu ovăz. PSD-ul a avut prevăzut în programul de guvernare destul de clar majorarea pensiilor şi eliminarea inegalităţilor din sistemul de pensii. Cu problema alocaţiilor, PNL-ul în naivitatea lor, au venit cu o mascaradă de amendament la Legea Bugetului. Atunci specialiştii noştri s-au retras (din plen – n.red.) şi au revenit după o oră cu soluţia corectă, spunâd cu cât se pot majora alocaţiile, de la ce dată şi din ce bani. Revenind la grupele I şi II de muncă, domnul Orban vorbeşte din amintiri. Să nu-i amintesc eu ce-a făcut el când era ministru al transporturilor. E un caraghios. Lui îi stă bine doar când cântă la mandolină sau când urlă la microfon «Cine-i generalul!?». Liberalii de fiecare dată sunt contra, iar când se face ceva bun, vin şi spun c-a fost ideea lor. Îl urmăresc îndeaproape. O să fiu un spectator cuminte (la mintingul PNL din centrul Devei). Să văd până unde-i duce mintea”.

Back to top button
Close
Close