glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Liberalii hunedoreni copiază strategia aplicată de PSD, în 2016, pentru alegerile locale

Preşedintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, a declarat că el va deschide lista partidului pentru Consiliul Judeţean la viitoarele alegeri locale. Nu a spus însă şi care va fi apoi propunerea PNL pentru postul de preşedinte.

În 2016, Laurenţiu Nistor a lăsat mandatul de deputat pentru a fi primul pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean. Social-democraţii au câştigat detaşat alegerile locale, iar Nistor a devenit şef al CJ, până la alegerile parlamentare din iarna lui 2016, când a plecat, din nou, ca deputat, la Bucureşti.

Nistor nu a fost niciodată declarat oficial drept „candidat PSD pentru postul de preşedinte al CJ Hunedoara”. Practic, acest lucru nici nu mai e posibil, după ce legea electorală a fost modificată, iar funcţia este, din nou, ocupată în urma unui vot dat de consilierii judeţeni, nu de alegătorii simpli. Neoficial însă, se ştia că Nistor va fi propunerea PSD pentru postul de preşedinte.

Între „oficial” şi „neoficial”

Liberalii hunedoreni, se pare, vor să aplice în 2020 aceeaşi reţetă. „Astăzi nu avem desemnată o persoană propusă pentru a fi candidat la şefia CJ, dar, indiferent cine va fi candidatul, dacă va fi desemnat (neoficial, înainte de alegeri – n.red.) sau nu va fi desemnat, preşedintele partidului (organizaţiei judeţene – n.red.) va fi numărul 1 pe lista de consilieri judeţeni. Pentru că aşa este normal, ca preşedinte (de organizaţie – n.red.), să ieşi pe lista de consilieri judeţeni. Preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedinţii CJ, nu pot să rezulte decât ca urmare a unor negocieri între forţele care vor face o majoritate în Consiliul Judeţean. Este aiurea să discutăm acum de o persoană.

PSD-ul, în 2016, ne-a bătut de ne-a ascultat cu urechea, au avut un candidat oficial?! Neoficial, folosiţi-vă şi dumneavoastră imaginaţia cine va fi candidatul pentru CJ.

Oficial, PNL, astăzi, nu are un candidat, dar mie mi se pare normal ca liderii de partid să-şi asume candidaturile pe posturile importante pentru alegerile locale.

Astăzi nu avem desemnat un candidat, dar eu, ca preşedinte de organizaţie o să cer tuturor liderilor importanţi ai partidului, la nivel judeţean (şi o să propun chiar la nivel central) să-şi asume candidaturi pentru ca partidul să aibă un suport foarte bun la alegerile locale”.

One Comment