glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Lapte de pasăre

Ingrediente:
4 ouă AVIS, 200 g zahăr, 2 pliculete zahăr vanilat, 1 lingură coajă rasă de lămâie, 1 litru lapte.

Metodă de preparare:
Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează. Separat se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte. Când se răceşte se toarnă în cas­tronul cu găluşte şi se serveşte la desert.
Laptele de pasăre se servește la temperatura camerei.