glasul-hd.ro Web analytics

Justiție

Închisoare pe viață pentru omorul calificat. Asta prevede un proiect de lege de modificare a Codului Penal, adoptată tacit de Senat.

Potrivit propunerii legislative, initiate de deputatul liberal Florin Roman, ar urma nu se mai mai acorde pedepse de pana la 25 de ani, ca pana acum, ci pe viata, pentru crime comise cu premeditare, asupra a doua sau mai multe persoane, asupra unei femei gravide sau prin acte de cruzime, scrie Digi24.

”Codul Penal actual prevedea o inchisoare intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata pentru anumite tipuri de omoruri, eu practic am scos perioada de 15 ani – 25 si am spus ca se pedepseste cu detentiunea pe viata, urmatoarele tipuri de omor: omor cu premeditare, omor din interes material, omorul pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la atragerea raspunderii penale sau de la executarea unei pedepse, omorul pentru o perioada care a comis anterior o infractiune de omor sau o tentativa de infractiune de omor, adica recidivistii, asupra a doua sau mai multe persoane, cum este si situatia de la Caracal, asupra unei femei gravide sau prin cruzime, declara Florin Roman, intr-o conferinta de presa, in care anunta ca a inregistrat proiectul, potrivit alba24.ro.

Depunerea acestui proiect de lege vine la solicitarea celor 55.000 de oameni care au semnat petitia online pentru ”Legea Alexandra””, a mai spus atunci Florin Roman.

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.

 

Back to top button