glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Frigănele de pui cu mozzarella

Astăzi vă prezentăm cum să faceți friganele de pui cu mozzarella, o rețetă super delicioasă, ușoară, și perfectă pentru prânz.

Ingrediente :

  • 700 g piept de pui Avis 3000 – dezosat și curățat de piele
  • 2 ouă medii Avis 3000
  • 1/3 cană făină de migdale
  • 1 cană mozzarella – răzuită
  • 2 linguri busuioc proaspăt – tocat mărunt
  • 2 linguri chives – tocat mărunt
  • 2 linguri pătrunjel – tocat mărunt
  • 1/2 linguriță usturoi granulat sau pudră
  • un vârf de cuțit de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat – sau după gust
  • 1 lingură ulei de măsline – pentru prăjit

 

Mod de preparare:

  1. Așezați puiul pe un tocător și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați carnea în bucățele mici, apoi puneți-o într-un bol mare.
  2. În același bol, adăugați făina de migdale, ouăle, mozzarella, chives, pătrunjel, usturoi, sare și piper. Amestecați bine.
  3. Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă, la temperatură medie. Folosind o lingură pentru înghețată sau o altă lingură mai mare, luați o parte din amestecul de pui și puneți-o în tigaie, apoi apăsați ușor pentru a crea frigăneaua. Nu supraaglomerați tigaia, gătiți friganelele în mai multe ture, câte 4 o dată.
  4. Prăjiți până când frigănelele capătă o culoare maroniu-aurie pe ambele părți, aproximativ 6-8 minute. Nu uitați că trebuie să le gătiți la temperatura medie spre mică, altfel se vor arde la suprafață și vor rămâne crude în interior.

Serviți-le cu sosul vostru preferat. Poftă bună!

Sursa : www.blondelish.com

Back to top button
Close
Close