glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Ficaței la cuptor by Avis 3000

Ingrediente:

  • 500 gr ficaței de pui Avis 3000
  • 500 gr bacon afumat feliat subțire (cca 20-25 felii)
  • sare, piper
  • usturoi granulat
  • 1 lingură unt
  • 1 crengură rozmarin

Ficăţeii se spală în mai multe ape, până aceasta rămâne curată. Dacă nu se întâmplă asta nici după a 25-a spălare, renunţaţi, înseamnă că apa e cea care are o problemă. Tăiaţi ficăţeii în două (cei doi lobi).
Topiţi untul şi – când începe să facă spume – aşezaţi crenguţa de rozmarin. Aşa-i că arată bine? Puneţi atunci şi ficăţeii, că doar n-o să mâncaţi crengi şi îi prăjiţi pe fiecare parte un minut-două, până se rumenesc. Nu-i lăsaţi prea mult să stea într-un loc, că se lipesc de fund. De fundul tigăii.
După ce-I scoateţi pe o farfurie, trebuie lăsaţi să se răcorească. Puteţi să le faceţi vânt. Chiar şi pe geam, dacă nu arată cum vă doriţi.
Puneţi la capătul fiecărei felioare de bacon câte un ficăţel. Îl condimentaţi bine de tot cu sare, piper şi usturoi granulat, apoi îl înveliţi în bacon. Nu le strică, oricum s-au răcorit prea mult. La final prindeţi tot ansamblul cu nelipsita scobitoare românească. Puteţi încerca şi cu capsatorul, dar s-ar putea să aveţi probleme când mâncaţi.
Aşezaţi rulourile în tava fără grăsime şi daţi la cuptor la 180 de grade pentru vreo 15 minute. Hai, 20 de minute, maxim. Apoi porniţi grill-ul, să vină căldura de sus, până baconul devine crocant. Dacă nu aveţi opţiunea asta, schimbaţi cuptorul, că nu e bun. Sau mai lăsaţi ficăţeii încă 15 minute în cuptorul normal. Baconul va deveni până la urmă crocant pentru că cel mai deştept cedează.
Serviţi ca aperitiv sau chiar ca felul doi dacă sunteţi la dietă, dar alături de o salată.

Back to top button