glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Ficăței de pui cu piure de morcov și țelină

Ingrediente:

200 ml lapte,  2 ouă,  70 ml lapte pentru piure,  2 linguri ulei de măsline,  2 linguri unt,  1 ceapă,  1 țelină mică,  3 morcovi medii,  6 bucăți de ficat de pui,  1 ceașcă de mazăre,  sare,  piper.

 

Metodă de preparare:

Punem lapte într-un bol, asezonăm cu sare şi piper şi lăsăm ficăţeii în lapte cât timp ne ocupăm de restul ingredientelor.

Curăţăm morcovii şi ţelina şi punem apă sau lapte la fiert într-o oală. Când apa începe să fiarbă, punem morcovul şi ţelina şi lăsăm la fiert până se înmoaie legumele.

Într-o altă oală mică blanșăm mazărea (o punem în apă care fierbe timp de 3 minute şi o scoatem în apă foarte rece, pentru a-şi păstra culoarea).

După ce s-au fiert morcovii şi ţelina, scurgem apa şi le pasăm foarte bine, adăugând câte puţin lapte şi o lingură de unt, până iese un piure fin. Asezonăm cu sare şi piper, apoi dăm piureul prin sită că să fie şi mai fin.

Punem într-o tigaie la încins ulei de măsline şi o lingură de unt şi prăjim ficăţeii, îi asezonăm şi când s-au rumenit îi scoatem.

În aceeaşi tigaie unde au lăsat ficăţeii aromă, caramelizăm ceapă tăiată julienne, o asezonăm şi pe această şi o lăsăm deoparte.

Pentru ouăle poşate, punem apă la fiert într-o oală şi când apa a ajuns la 60-70 de grade C, facem un vârtej şi punem oul în apă pentru 2-3 minute. Gălbenuşul trebuie să rămână moale.

Servim ficăţeii alături de piure, peste care punem şi bobiţe de mazăre, ceapă caramelizată. Aşezăm peste ficăţei şi oul poșat deasupra. La sfârşit presărăm piper proaspăt măcinat.