glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

„Facem orice pentru salvarea Mintiei, dar…”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, infirmă zvonurile potrivit cărora instituţia pe care o reprezintă nu ar dori, de fapt, să preia în administrare Termocentrala Mintia. CJ Hunedoara aşteaptă acum acte legislative prin care „transferul” să fie posibil.

Conform unor surse din cadrul Termocentralei Mintia, săptămâna aceasta sunt şanse ca procesul de „transfer” al unităţii către Consiliul Judeţean să înceapă. Este nevoie, mai întâi, de o ordonanţă de guvern care să creeze cadrul legal. Mai precis, o decizie a Guvernului care să spună cum anume ar urma să fie făcută „darea în plată” către Ministerul Finanţelor a activelor considerate viabile de la unităţi economice de stat sau private. Apoi va fi nevoie de o nouă ordonanţă, referitoare la Complexul Energetic Hunedoara. Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, au declarat că vor începe demersurile încă de acum 10 zile, când s-au aflat într-o vizită prin judeţul Hunedoara, dar ordonanţele despre care vorbeau nu au apărut pe ordinea de zi a ultimelor şedinţe ale Executivului.
Întârzierea a fost pusă, la nivel neoficial, pe seama unei presupuse opoziţii a Consiliului Judeţean faţă de ideea preluării Termocentralei, însă preşedintele Mircea Bobora neagă o astfel de situaţie: „Nu e adevărat că nu am dorit să preluăm termocentrala. Este însă, mai întâi, nevoie de un act normativ, apoi de o analiză tehnică şi economică a situaţiei. Facem orice pentru salvarea Mintiei, dar să fie vorba despre o salvare, nu despre o soluţie de moment. Aşteptăm un act normativ, aşa cum am mai spus. În rest nu pot să discut nimic, decât după ce apare actul amintit”.

Citeşte şi:
https://glasul-hd.ro/mai-mult-decat-o-ipoteza-termocentrala-mintia-trecuta-la-consiliul-judetean/