glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Liceul „Alexandru Borza” din Geoagiu participă la Ziua Liceelor Agricole

Un număr de 15 licee agricole din țară, printre care și Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, participă la finalul săptămânii la un eveniment în premieră pentru învățământul preuniversitar agricol. Este vorba despre Ziua Liceelor Agricole la AgriPlanta-RomAgroTec 2019 care se va desfășura în Fundulea (judeţul Călăraşi), în perioada 16-19 mai.

Evenimentul face parte din proiectul „Susținem învățământul preuniversitar agricol”. Acţiunile din Ziua Liceelor Agricole se vor desfăşura în incinta Cortului FORUM din interiorul spaţiului expoziţional AgriPlanta-RomAgroTec. „Vom participa cu un grup de șapte elevi și cadre didactice la eveniment și așteptăm să vedem ce va fi pentru că nu am mai fost niciodată. Ceea ce știm este că în cadrul evenimentului ne vom promova oferta educațională și vom lua parte la conferinţa <Tinerii cu studii medii sunt cei care pot face agricultura să se mişte>”, a declarat directorul Liceului Agricol din Geoagiu, Simona Aldea. Programul evenimentului va conține un concurs cu premii, pe teme agricole, pentru liceeni, dar și vizitarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgroTec. AgriPlanta-RomAgroTec este una dintre cele mai importante platforme de comunicare dintre fermieri și furnizorii de mașini agricole și input-uri pentru agricultură, reunind pe o suprafață de 36 de hectare peste 200 de firme participante, din România și din străinătate.

„Donează o carte pentru Liceul Agricol din Geoagiu”

Liceul „Alexandru Borza” din Geoagiu a fost inclus într-o campanie națională de susținere a învățământului agricol intitulată „Donează o carte pentru un liceu agricol”. Campania este o inițiativă a revistei „Ferma”, prin fundația acestei publicații. În momentul de față, doar de 480 de cărţi mai are nevoie Biblioteca Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu pentru a ajunge la impresionanta colecţie de 50 de mii de volume. Prin campanie se dorește completarea fondului de carte. Așadar, cei care doresc să contribuie la campanie pot trimite un email la adresa: fundatia.ferma@gmail.com sau să doneze cărți direct liceului. „Mai avem nevoie de 480 de cărți pentru a ajunge la un fond de carte de 50.000 de exemplare. Campania încă este în desfășurare, iar până la finalul anului reprezentanții Revistei <Ferma> își doresc să completeze colecția de carte”, a adăugat Simona Aldea. Inițiatorii campaniei „Donez o carte pentru un liceu agricol” mai au un scop cu bătaie lungă – să încurajeze elevii, părinții, mediul de afaceri și fermierii să vină spre agricultură și să-i asigure viitorul prin participarea activă la susținerea învățământului preuniversitar agricol.

Proiectul Fundaţiei Revistei „Ferma” – „Susținem învățământul preuniversitar agricol” – a pornit practic de la ideea de a dona două cărţi despre creşterea găinilor ouătoare în sistem free-range şi a puilor de carne, însă pe parcurs el a devenit o veritabilă portavoce a sistemului de învăţământ preuniversitar agricol, cu nevoile şi problemele sale, care trebuie să ajungă într-un final şi în atenţia autorităţilor decidente.

Reprezentanții Revistei „Ferma” lansează un apel către toți cei care vor participa la Ziua Liceelor Agricole de la AgriPlanta-RomAgroTec să aducă o carte pe care să o doneze Liceului Agricol din Geoagiu

Back to top button
Close
Close