glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Hunedoreanul Liviu Stănilă, premiat la un salon internaţional de caricatură

Anticipând puţin Ziua Internaţională a Copilului, Asociaţia „BirkitapbindosT” din Istanbul, Turcia, a organizat un concurs internaţional de caricatură cu tema „Copiii, iubire necondiţionată”. Printre participanţi, alături de alţi patru desenatori români, s-a numărat Liviu Stănilă, ale cărui lucrări le puteţi admira şi în aceste zile pe simezele expoziţiei de la Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva.
Concursul, aflat la a doua ediţie, a adunat peste 400 de lucrări de la 112 desenatori din 30 de ţări, finalizându-se, alături de premiile decernate, cu un salon expoziţional în Istanbul şi cu tipărirea lucrărilor selecţionate pentru faza finală într-un album editat de asociaţia turcă. Hunedoreanul Liviu Stănilă a obţinut premiul al III-ea cu lucrarea pe care o prezentăm şi noi, reuşind prin calitatea grafică şi metafora care ţine loc de umor verbalizat să impresioneze juriul internaţional al concursului.
Menţionăm că la Editura Karina din Deva se află în lucru un album personal al desenatorului hunedorean Liviu Stănilă, lucrare ce va fi prezentă la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte Bookfest de la Bucureşti. Albumul va apărea la ideea şi cu sprijinul financiar al companiei devene Avis 3000 şi va putea fi răsfoit sau achiziţionat de la cafeneaua „Jos pălăria” din Deva.

Back to top button
Close
Close