glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Elevii hunedoreni „simulează” Bacalaureatul și Evaluarea Națională în martie

Probele de simulare a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2019 se vor desfăşura în luna martie. Ca noutate, din acest an, simulările examenului de „capacitate” vor fi organizate atât pentru elevii din clasa a VIII-a, cât şi pentru cei de clasa a VII-a, conform unui proiect de ordin al Ministerului ce urmează să intre în dezbatere.

Ministerul Educației Naționale (MEN) supune dezbaterii publice calendarul simulărilor pentru examenele naționale de la clasele a XII-a și a VIII-a, respectiv Bacalaureatul și Evaluarea Națională. De menționat este că la simularea examenului de maturitate participă și elevii claselor a XI-a, iar la cea de „capacitate” și cei de clasa a VII-a. Aceste simulări se dau pentru a-i introduce pe elevi în atmosfera de examen și, totodată, pentru a se constata cum stau cu învățatul cu doar trei luni înainte de examenele propriu-zise. Astfel, simularea examenului de bac începe pe 18 martie cu testarea scrisă la limba română, fiind susținută de elevii claselor a XII-a și a XI-a. Simularea la matematică și istorie, în funcție de profil, va fi pe 20 martie, potrivit proiectului MEN. Pe 21 martie, candidații la bacalaureat își vor testa cunoștințele la materia la alegere a profilului și specializării. Această probă va fi susținută doar de elevii claselor a XII-a. Olimpicii și participanții la concursurile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat vor susține examenul național mai repede decât colegii lor, într-o sesiune specială. Aceasta va avea loc în perioada 20 – 29 mai.

Simulări în premieră pentru elevii claselor a VII-a

Anul acesta, pentru prima dată, simularea Evaluării Naționale va fi susținută și de elevii claselor a VII-a. Primul „test de probă”, la limba și literatura română, va fi susținut în data de 11 martie, urmând ca în 12 martie elevii să își testeze cunoștințele la matematică. Rezultatele vor fi afișate în data de 22 martie