glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Dovlecei umpluţi cu carne de pui

În termeni nutriționali, acest preparat îți oferă o combinație de proteine de calitate și carbohidrați lenți, nutrimente activate prin vitaminele din grupa B ale puiului și gălbenușului, beta-carotenul și alți antioxidanți din legume.

Ingrediente :

  • 6 dovlecei
  • 800 g piept de pui AVIS 3000
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • busuioc
  • 1 ou AVIS 3000
  • 100 g orez
  • 500 g roşii
  • 100 g caşcaval
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 50 g smântână

Mod de preparare

  1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea.
  2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată.
  3. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de yena, cu apă sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  4. După ce au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra şi se servesc cu smântână.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button