glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Dovlecei la cuptor cu ficăței de pui

Rețeta de dovlecei la cuptor cu ficăței de pui este excelentă în orice moment al zilei și în orice anotimp. Dacă îți dorești o rețetă cu puține calorii dar foarte gustoasă, dovleceii la cuptor cu ficăței de pui sunt alegerea perfectă.

Ingrediente:

  • 2 kg Dovlecei
  • 150 grame eapa (2 bucăți)
  • 1 kg ficat de pui AVIS 3000
  • 50 grame unt 80% grăsime
  • 2 bucăți ouă AVIS 3000
  • 20 grame usturoi (4-5 căței)
  • 10 grame sare de bucătărie (1 linguriță)
  • 1 gram piper negru (un praf de piper)
  • 5 grame oia dulce (1 linguriță) pentru decorat

 

          Mod de preparare

  1. Curăță dovleceii de coajă și taie-i în felii potrivit de groase.
  2. Pune-i la fript pe un grătar sau o tigaie antiaderentă. Când se rumenesc, întoarce-i pe partea cealaltă, apoi scoate-i pe o farfurie și presară cu un praf de sare.
  3. Curăță ceapa și usturoiul. Taie ceapa în felii mai mari. Zdrobește usturoiul.
  4. Spală ficățeii și prăjește-i în unt. Adaugă și ceapa și călește totul până când ficățeii nu mai au culoarea rozalie. Nu îi prăji foarte mult, pentru că vor mai sta și la cuptor.
  5. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C și unge cu puțin unt o tavă pentru cuptor.
  6. Sparge cele două ouă într-un bol și bate-le până ce se spumează ușor. Presară sarea, piperul și usturoiul zdrobit peste ouă. Amestecă totul foarte bine.
  7. Când sunt gata dovleceii, pune un strat de rondele pe fundul tăvii apoi un strat de ficăței și jumătate din compoziția de ouă, în strat subțire. Te poți ajuta de o pensulă.
  8. Continuă cu un strat de dovlecei și unul de ficăței, până la finalizarea compozițiilor (în funcție de cât de mare este tava). Ultimul strat trebuie să fie de dovlecei.
  9. Pune tava în cuptor timp de 30 minute.
  10. Servește mâncarea caldă cu un praf de boia dulce presărat pe deasupra.

Poftă bună!

 

Sursa: www.depozitulderetete.ro

Back to top button
Close
Close