glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Cremă de zahăr ars, desertul delicios al copilăriei noastre

Crema de zahăr ars este apreciată de toată lumea, de la mic la mare. Rețeta de cremă de zahăr ars este una simplă, se pregătește ușor, într-un timp destul de scurt și este delicioasă. Nu cred că este cineva care să nu fi gustat măcar o dată acest desert.

 Ingrediente

·         opt ouă Avis 3000

·         un litru de lapte

·         350 de grame de zahăr

·         un plic de zahăr vanilat

·         o sticluță de esență de rom

Mod de preparare

  • Se iau 150 de grame de zahăr și se pun într-un vas la foc mic. Se ține pe aragaz până când devine maro.
  • După ce s-a topit zahărul se ia oala de pe foc și se distribuie crema pe pereții vasului.
  • Ouăle se bat spumă cu ajutorul unui mixer.
  • Peste ouă se adaugă 200 de grame de zahăr.
  • Se adaugă și laptele și se amestecă.
  • Se adaugă esența de rom.
  • Compoziția obținută se toarnă în oala tapată cu caramelul obținut mai sus. Caramelul trebuie să fie întărit.
  • Vasul cu această cremă se pune într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte.
  • Crema de zahăr ars se pune la cuptorul încins în prealabil la 160 de grade.
  • Desertul trebuie să stea la cuptor o oră și jumătate.
  • Când a început să se rumenească înseamnă că este gata.
  • Se lasă la răcit și se pune la frigider timp de două ore.
  • Se poate servi cu fructe proaspete sau frișcă.

Poftă bună!