glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Clătite cu carne de pui și ierburi aromatice

Deși cel mai adesea le consumăm ca desert, clătitele pot să reprezinte și un fel de mâncare pentru un prânz sațios și foarte bun.

Noi am făcut clătite cu carne de pui și ierburi aromatice, ne-au plăcut foarte mult și ne-am gandit să-ți împărtășim această rețetă.

Ingrediente :

  • 180 ml lapte;
  • 180 grame făină + 1 lingură de făină separat;
  • 2 ouă mari AVIS 3000;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 150 de grame de ceapă, tăiată cubulețe;
  • 450 de grame de carne de pui AVIS 3000 , gătită, tăiată fâșii;
  • 60 ml vin sherry dulce;
  • 50 gr de brânza Gruyere, răzuită;
  • 60 de grame de verdeața tocată (pătrunjel, cepșoară).

 

Mod de preparare

  1. Aluatul se obține amestecând până la omogenizare faina, ouăle, 2 linguri de ulei și sarea. Se lasă la răcit 1 oră.
  2. Se călește ceapa la foc mediu și se adaugă vinul sherry și 1 lingură de făină. Se mai lasă pe foc timp de 3 minute, amestecând continuu. Apoi se adaugă carnea de pui, brânza și o parte din verdeața tocată. Se asezonează cu sare.
  3. Restul de verdeață se amestecă cu aluatul. Se ia o tigaie neaderentă, se unge cu puțin ulei și se pune un strat de aluat subțire. Se gătește timp de un minut, apoi se întoarce pe cealaltă parte și se gătește până ce devine aurie.
  4. Clătitele de umplu, se rulează și se garnisesc cu restul de verdeață.

 

Poftă bună!

Sursa: www.andreearaicu.ro

Back to top button
Close
Close