glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Ciorbă de pui oltenească

Istoria ciorbei de pui dateaza încă din India Antică sau Asia de Sud-Est, iar felul în care rețetele au fost transmise de la o cultură la alta demonstrează beneficiile pe care aceasta le are asupra organismului. Ciorba de pui oltenească oferă un echilibru între carnea fiarta și legume, cu un gust puțin acrisor care îi dă o savoare specifică.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (aripi sau pulpe cu spate);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 1 radăcină de pătrunjel;
  • 50 g radacină de țelină;
  • 3 cartofi;
  • ½ ardei gras roșu;
  • 150 ml bulion;
  • 1 ou;
  • 1 roșie coaptă decojită;
  • 3 fire leustean;
  • ½ l de borș sau 3 linguri de zeamă de lămâie;
  • 5 linguri ulei;
  • sare.
Mod de preparare: după ce se curață și se spală morcovul, țelina și patrunjelul, acestea se taie cubulete sau se dau pe răzatoare, în funcție de felul în care preferi să le servesti.
Ceapa și ardeiul se taie marunt și se călesc alături de restul legumelor, circa 10 minute, pană se înmoaie. Carnea se spală bine în apă rece și se adaugă într-o oală cu 1,5 l de apa rece.
Aceasta trebuie lasată să fiarbă, iar după 15-20 de minute se face spumarea cu ajutorul unei linguri. Roșia mărunțită, cartofii tăiați bucațele și bulionul se adaugă în cratiță și se continuă fierberea timp de 45 de minute la foc mediu. Adaugă sare.
Oul se bate și se toarnă în fir subtire pentru a se transforma în zdrențe. Ciorba se acrește apoi cu borș sau zeamă de lămaie dupa gust. După ce iei oala de pe foc, poți adăuga și leusteanul tocat foarte subțire. Ciorba se poate servi simplă sau cu smântână, iar dacă vrei să respecți tradiția oltenească, incluzi neapărat și un ardei iute proaspăt.
Poftă bună!
Back to top button
Close
Close