glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Ciorbă cu perişoare de pui

Ciorba de perișoare de pui este un deliciu care s-a păstrat încă din copilăria multora dintre noi. Potrivită sezonului de iarnă (și nu numai), rețeta este ușor de preparat și vine cu un rezultat rapid de savurat.

Ingrediente :

  • 400 g carne tocată de pui AVIS 3000
  • 1 ou AVIS 3000
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură orez cu bobul mic
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 500 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • 2 lingurițe ulei de floarea-soarelui
  • 50 g smântână

Mod de preparare

  1. Carnea tocată de pui se pune într-un bol şi se condimentează cu sare, piper, orez, ou, mărar şi pătrunjel. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece.
  2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei de floarea-soarelui.
  3. Din compoziţia de carne se formează perişoarele şi se pun să fiarbă în ciorbă împreună cu legumele. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
  4. Se strecoară borşul într-un ibric şi se lasă să clocotească câteva minute, apoi se adaugă în ciorba de perişoare. Se serveşte ornată cu leuştean verde şi cu smântână.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close