glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Blinii cu omletă

Bliniile sunt un fel de clătite ruseşti, mici şi pufoase. Acestea pot fi mâncate ca garnitură sau fel de sine stătător, încărcate cu diferite bunătăţi. Uite cum să-ţi faci un mic dejun de blinii cu omletă:

Ingrediente :

Pentru clătite

  • 2 ouă AVIS 3000
  • 150 g făină
  • 300 ml lapte
  • 50 ml smântână
  • 5 g drojdie proaspătă
  • un praf de sare

Pentru garnitură

  • 4 ouă AVIS 3000
  • 2 cârnaţi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Pentru clătite, într-o crăticioară se încălzesc puțin laptele și smântâna fără a se fierbe și în acest amestec se desface drojdia. Se amestecă și se lasă deoparte.
  2. Între timp, faină și gălbenușurile se amestecă și se adaugă progresiv laptele cu drojdia. Se amestecă bine, se acoperă cu un șervet umezit și se lasă aluatul să se așeze timp de o oră. După expirarea timpului, se adaugă albușurile bătute spumă și sarea.
  3. Clătitele se coc într-o tigaie antiadezivă și, după ce tigaia s-a încălzit, se pune cu polonicul sau cu lingura puţin aluat care se întinde într-un cerc nu mai mare de 10 cm. Se coace un minut pe o parte, apoi și pe cealaltă. După ce s-au copt toate se păstrează la loc cald.
  4. Pentru garnitură, se bat ouăle și se coace o omletă cu o lingură de ulei care se repartizează pe blinii. Cârnaţii se taie bucăți de 5 cm care se crestează la capete și se prăjesc și ei cu o lingură de ulei.
  5. Se aduc clătitele la masa cu omleta și un cârnăcior.

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close