glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Batoane cu mascarpone şi caramel

Învaţă să prepari nişte batoane cu cremă de brânză mascarpone, ciocolată şi caramel, un desert păcătos, dar delicios.

Ingrediente :

Pentru aluatul de fursecuri

  • 1 ceașcă unt
  • 1 ceașcă zahăr
  • 1 ou AVIS 3000
  • 5 linguri lapte
  • 4 cești făina
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 lingurițe praf de copt

Pentru restul de aluat

  • 2 bucăți batoane snickers, mars, etc
  • 1 ceașcă fulgi de ciocolată
  • 1 ceașcă crema mascarpone

Pentru decor

  • 100 g migdale pisate

Mod de preparare

  1. Încingem cuptorul la 180 de grade.
  2. Ungem o tavă cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt.
  3. Amestecăm untul cu zahărul, praful de copt, sarea, laptele, esenţa de vanilie, făina şi ouăle şi frământă bine aluatul de fursecuri.
  4. Amestecăm aluatul de fursecuri cu batoanele de ciocolată de tip snickers tăiate bucăţele mici.
  5. Întindem cu mâna umezită aluatul astfel obţinut în tava tapetată cu hârtie de copt. Înţeapăm aluatul cu o furculiţă în multe locuri. Apoi dăm la copt circa 15 minute şi se lasă la răcit încă 15 minute.
  6. Punem la topit pe bain marie ciocolata şi uleiul, apoi lăsăm pasta să se răcească 10 minute. Adaugăm crema de brânză mascarpone şi întindem crema astfel obţinută peste crusta de caramel şi fursec.
  7. Presarăm migdale peste straturi şi dăm la rece cel puţin două ore. Taiem batoanele şi servim la cafea.

 

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close