glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Balotină de pui cu goji și garnitură de risotto cu Gorzonzola

Balotină de pui cu goji și garnitură de risotto cu Gorgonzola. Așa-i că sună sofisticat și greu de făcut? Ei bine, da, de data asta nu pot spune că ceea ce vă propun astăzi este chiar așa simplu de pus în practică. Nici greu nu e doar că necesită ceva mai multă muncă și timp petrecut în bucătărie.

Rețeta de astăzi, de balotină de pui cu goji nu este altceva decât reinterpretarea unui atât de cunoscut, cel puțin la noi în zonă, fel de mâncare: pulpe de pui cu pilaf.

Ingrediente :

  • 4 ciocanele (pulpe inferioare) de pui AVIS 3000
  • 100 grame de bacon crud uscat
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 de grame de Goji (sau merișoare)
  • 50 ml de vin roșu
  • 50 de grame de nuci
  • sare, piper

 

Pentru risotto

  • 150 grame de orez pentru risotto
  • 600 ml de supă clară de pui
  • 50 ml de lapte dulce
  • 75 de grame de gorgonzola
  • un morcov
  • 100 ml de ulei de măsline

 

Pentru sosul de goji

  • 100 de grame de goji
  • 100 ml de vin roșu

Pentru decor

  • morcov mediu
  • fructe de goji
  • frunzulițe de pătrunjel

 

Mod de preparare pentru balotină de pui cu goji și garnitură de risotto cu Gorgonzola

Pentru balotina de pui

  1. Punem fructele de goji la înmuiat în vin.
  2. Dezosam carnea de pui, păstrând pielea de la pulpele de pui.
  3. Carnea împreună cu nuca o dăm prin mașina de tocat carne.
  4. Strecurăm fructele de goji și le adăugăm în compoziția de carne și nucă.
  5. Adăugăm pătrunjelul și potrivim gustul cu sare și piper.
  6. Umplem pielea de la ciocănelele de pui cu compoziția de carne măcinată încercând să păstrăm cât mai bine forma inițială a pulpelor.
  7. Înfășurăm fiecare pulpă în fâșii de bacon.
  8. Învelim strâns în folie alimentară și apoi în folie de aluminiu.
  9. Poșăm (fierbem) pulpele în apă pentru 20 de minute.
  10. După trecerea timpului le scoatem din apă, înlăturăm foliile și le prăjim câteva minute într-o tigaie încinsă în care am pus puțin ulei, întorcându-le pe fiecare parte, până baconul se rumenește ușor.

 

Pentru risotto cu Gorgozola

  1. Curățăm morcovul și îl radem pe răzătoarea mică.
  2. Punem uleiul într-o tigaie antiaderentă și când aceasta este încinsă adăugăm morcovul pe care îl călim câteva minute.
  3. Adăugăm orezul și mai lăsăm să se gătească împreună cu morcovul încă un 1-2 minute.
  4. Punem supa de pui la încălzit.
  5. Adăugăm un sfert din supa de pui, caldă, amestecăm și lăsăm să se gătească.
  6. Când scade lichidul mai adăugăm un sfert de zeamă, lăsăm să scadă.
  7. Procedăm la fel și cu restul de supă de pui până când orezul se gătește.
  8. Amestecăm Gorgonzola bucăți cu laptele și o dizolvăm puțin.

La final, când orezul este gătit adăugăm brânza și amestecăm bine pentru omogenizare și dăm deoparte pe o farfurie.

 

Pentru sosul de goji

  • Lăsăm fructele de goji uscate la înmuiat în vin măcar un sfert de oră.
  • Păstrăm câteva fructe pentru decorul farfuriilor iar restul le pasăm cu blenderul.
  • Strecurăm totul printr-o strecurătoare pentru a separa sucul de semințe.
  • Punem sucul obținut într-o tigaie și lăsăm să scadă până ajungem la consitența unui sos.

 

Pentru decor

  • Curățăm morcovul și, cu ajutorul cuțitului de curățat legume tăiem fâșii pe care le gătim 1-2 minute, pe o parte și pe cealaltă, într-o tigaie unsă cu puțin ulei și bine încinsă.
  • Rulăm fâșiile de morcov și le folosim la decor.

 

Așezarea în farfurie

  • Cu ajutorul unui inel metalic punem în centrul farfuriei câteva linguri de risotto
  • Peste risotto așezăm una din pulpele de pui.
  • Decorăm farfuria cu fructe și sos de goji, morcovi rulați și trași la tigaie, funzulițe de pătrunjel și leuștean.

 

Poftă bună!

Sursa:www.lecturisiarome.ro

 

Back to top button
Close
Close