glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Aripi de pui Teriyaki

Dacă aveţi chef de aripi de pui AVIS delicioase, nu trebuie neapărat sa ajungeţi pe la fast-food sau restaurante simandicoase. Puteţi să le preparaţi simplu în bucătăria proprie. Vă propunem o reţetă atât de simplă încât şi cel mai neexperimentat bucătar de ocazie ar putea să o facă. Rezultatul va fi spectaculos.

Ingrediente:

  • 1 kg aripi de pui AVIS

Pentru sos:

  • 2 linguriţe cu ulei de susan
  • 2 linguriţe cu ulei de soia
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline
  • 150 ml supă de pui sau suc de graepfruit
  • 3 cm ghimbir proaspăt ras
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriţă cu oţet de vin roşu
  • ardei iute (optional)
  • sare, piper după gust

Mod de preparare:
Bucătarii nepricepuţi pot folosi sosul Teriyaki gata cumpărat sau îl putem pregăti din ingredientele de mai sus. În supa de pui se adaugă toate ingredientele. Daca vă place puteţi înlocui supa de pui cu suc de graepefruit, care e şi acrişor.
Separat se spală aripioarele şi se tamponează cu un prosop de bucătărie. Se taie vârful aripilor şi restul se pot lăsa întregi sau se pot împărţi în două. Daca aveţi o pungă cu fermoar se pun bucăţile de aripioare şi se toarnă deasupra sosul. Dacă nu aveţi aşa o pungă se aşează totul într-un bol, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la marinat câteva ore sau de seara până dimineaţă. Se aşează apoi aripile într-o tavă pe o foaie de copt, într-un singur strat, depărtate între ele.
Se dă la cuptorul încins timp de 20-25  de minute sau până când pielea aripiorelor devine crocantă.

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Loading...