glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Angajaţii nemulţumiţi ai MCDR aşteaptă un răspuns din partea Consiliului Judeţean

Salariaţii muzeului din Deva spun că, în paralel, încearcă să-şi găsească dreptatea şi în instanţele de judecată.

Angajaţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva care au reclamat public, la finele anului trecut, inechităţi salariale grave în cadrul instituţiei aşteaptă încă aproximativ două săptămâni un răspuns din partea conducerii Consiliului Judeţean. În paralel ei se gândesc să deschidă un proces împotriva instituţiei, pe tema voucherelor de vacanţă. Ar fi al doilea, pe lângă cel aflat deja pe rol, proces care are ca obiect „reîncadrarea salarială corectă a angajaţilor”, după cum spune liderul sindicatului din cadrul MCDR, Mihai Căstăian.

Pe 21 decembrie, anul trecut, mai mulţi angajaţi ai MCDR au protestat în faţa sediului Consiliului Judeţean, instituţia care patronează muzeul. Ei au fost şi sunt nemulţumiţi de faptul că au fost omişi, în ultimii trei ani, ori de câte ori a fost vorba despre majorări salariale şi, mai rău (după cum susţin ei), deşi verificările făcute de Prefectura Hunedoara şi Corpul de Control al Consiliului Judeţean anul trecut le-au dat dreptate, inechităţile salariale nu au fost corectate aşa cum ar fi trebuit. La vremea respectivă, reprezentanţi ai grupului de protestatari au fost primiţi la discuţii de către preşedintele CJ, Mircea Bobora, care a promis că va dispune o nouă verificare privind neregulile semnalate de angajaţi ai Muzeului.

Scepticism

Liderul Sindicatului Personalului Științific și Tehnic Auxiliar din cadrul MCDR, Mihai Căstăian, spune că, la acest moment, nu are motive să creadă că noile verificări dispuse de preşedintele CJ vor avea rezultate pe deplin mulţumitoare pentru cei care le-au semnalat: „Este o poveste care nu e de ieri – de azi. Anul trecut au făcut verificări şi Consiliul Judeţean şi Prefectura, dar s-au dat soluţii parţiale. De exemplu, s-a făcut un audit privind încadrările salariale, dar s-a făcut pe genunchi. S-a constatat un prejudiciu de 500.000 de lei (bani în minus pe care trebuiau să-i ia unii colegi), s-au virat banii, s-au impozitat cu 45 la sută şi conducerii CJ i s-a comunicat că problema e rezolvată. Asta în condiţiile în care au fost analizate situaţiile salariale a doar 40 de angajaţi din totalul de 90. Aşteptăm, totuşi, răspunsul domnului preşedinte Bobora”.
Mihai Căstăian precizează că sindicatul pe care îl reprezintă a iniţiat deja un proces privind „reîncadrarea salarială corectă a angajaţilor” şi sunt şanse să deschidă un al doilea, dar să întreprindă şi alte demersuri: „La nivelul Consiliului Judeţean s-a decis că, dacă tot s-au mărit salariile angajaţilor CJ să nu li se mai acorde şi vouchere de vacanţă. Problema este că noi, angajaţii Muzeului, am rămas şi cu salariile nemajorate şi fără vouchere de vacanţă. În ultimii trei ani conducerea Muzeului a avut patru ocazii în care ar fi putut să mărească salariile dar le-a ratat pe toate. Ne gândim să sesizăm şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, Ministerul Muncii şi chiar corpul de control al Guvernului, pentru că este inadmisibil ca între doi oameni cu aceeaşi pregătire şi aceeaşi vechime să existe diferenţe salariale atât de mari. Reamintesc cazul colegului de la Orăştie care s-a sinucis şi care se tot plângea de bani: avea salariul minim pe economie (1900 lei brut – n.red.), iar un coleg de-al său avea 3.500”.

Citeşte şi:
https://glasul-hd.ro/angajatii-muzeului-din-deva-se-revolta/