glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Amandine – cea mai ușoară rețetă

Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă urmezi pașii de mai jos! Învață cea mai ușoară rețetă de amandine!

Ingrediente :

Pentru blat

  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahăr
  • 6 ouă AVIS 3000

Pentru cremă

  • 300 g ciocolata amăruie
  • 300 ml frișcă lichidă

Pentru sirop

  • 200 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • esență de rom

Pentru glazură

  • 300 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Cum faci cele mai bune amandine?

  1. Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Batem bine albuşurile şi le încorporăm  în compoziţia de gălbenuşuri.
  2. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.
  3. Punem ciocolata într-un vas şi amestecăm la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, o luăm de pe foc şi  lăsăm să se răcească. Preparăm şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, punem apa şi zahărul şi lasăm să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adăugăm mierea şi cacaua şi le luăm de pe foc.
  4. Tăiem în două blatul şi însiropăm cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adăugăm crema, după care punem şi a doua jumătate de blat însiropată. Tăiem prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurăm fiecare amandina în parte.

Aceasta este cea mai simplă rețetă de amandine pe care o poți încerca acasă. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi, iar rezultatele sunt garantate. Cele mai bune amandine făcute în casă!

Poftă bună!

 

Sursa: www. retete.unica.ro

Back to top button
Close
Close