glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

„Școala de vară – Istoria la Castel” la a III–a ediție în județ

Zeci de elevi şi profesori din judeţul Hunedoara și Giurgiu, pasionaţi de istorie, vor participa la activităţi de formare profesională şi cercetare săptămâna viitoare în cadrul unui proiect. Este vorba despre a treia ediţie a proiectului „Școala de Vară – Istoria la Castel”.

Asociația Pro Educație, Istorie și Cultură „Corvinias” în colaborare cu Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara implementează la sfârșitul săptămânii viitoare proiectul „Școala de vară – Istoria la Castel”. Proiectul se află la cea de-a III–a ediţie şi se va desfăşura în perioada 27 – 30 august. Sosirea participanților are loc în data de 27 august, la Administrația Parcului Național Retezat. Potrivit iniţiatorilor, proiectul îşi propune realizarea unor workshop-uri, cu implicarea elevilor în activități specifice disciplinei istorie pe platforma de e-learning Moodle, dar și în activități practice și ateliere desfășurate la mai multe obiective turistice din județ. „În cadrul evenimentului vor participa zeci de elevi din clasele V – XI din cele două județe: Hunedoara și Giurgiu. Unul dintre obiectivele acestui proiect, care se află la cea de-a treia ediţie în judeţ, vizează participarea elevilor la un concurs online, cu participarea pe platforma de e-learning a proiectului, concurs pe teme de istoria Hunedoarei și de istorie națională. La această competiție s-au înscris 95 de elevi din județele Giurgiu, Buzău, Teleorman, Olt, Prahova și Hunedoara”, a precizat coordonatorul proiectului Ana Avramescu.

Drumeții, ecologizări și cercetări istorice în județ

Activităţile proiectului vor fi diverse şi vor implica atât elevii cât şi profesorii. Astfel, pe parcursul școlii de vară, cei implicați în proiect vor face drumeții și o acțiune de ecologizare în Parcul Național Retezat, vor vizita Cetatea Mălăiești, Biserica de la Densuș, Castelul Corvinilor, Casa Vulcanilor, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și Cetatea Devei. De asemenea, elevii vor desfășura mai multe activități de cercetare istorică la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și la Castelul Corvinilor, dar și activități de relaxare în Parcul Dendrologic din Simeria.

Back to top button