glasul-hd.ro Web analytics


Eveniment

O nouă tragedie în Valea Jiului. Un miner a fost surprins de o bucată de cărbune, în subteran

Accident grav, miercuri seara, în subteranul minei de la Vulcan. Un miner, în vârstă de 40 de ani, a fost grav rănit, după ce o bucată de cărbune s-a desprins și a căzut pe el. Inițial, medicii au crezut ca bărbatul a paralizat, pentru că spunea că nu își simte picioarele, dar starea lui s-a ameliorat.

Potrivit șefului Serviciului de Sănătate și Securitate în Muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Ileana Bodea, minerul lucra pe front, iar o bucată de cărbune i-a căzut pe spate. Bărbatul avea din trecut probleme cu coloana, iar incidentul i-a agravat şi mai mult starea de sănătate. Totul s-a întâmplat miercuri seara, în jurul orei 21. Ambulanța, chemată de urgență de colegii bărbatului, a ajuns la fața locului și l-a transportat pe miner la Spitalul Municipal din Lupeni, unde i-a fost administrat un calmant, iar apoi bărbatul a fost dus la Petroșani pentru investigații suplimentare. Potrivit medicilor, bărbatul a suferit o fractură la coloană. Reprezentanții Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului susțin că minerul are nevoie de o orteză.  „Corsetul costă 2.000 de lei, minerul având nevoie de alte 200 de lei pentru medicamente. Îi vom asigura noi, de la sindicat, suma necesară și când vor veni actele pe orteză, va deconta compania”, a declarat Laszlo Domokos, președintele Sindicatului „Huila”.

Acum trei zile, un alt accident de muncă în Valea Jiului

Accidentele de muncă par a se ține lanț în minele din Valea Jiului. Acum trei zile, un salvator minier, în vârsta de 43 de ani, s-a aflat în situația de a avea el nevoie de ajutor. Omul lucra împreună cu alți salvatori în Preparația Coroiești la stingerea cărbunelui, care se aprinsese. Au făcut o groapă, în mijlocul cărbunelui, pentru a-l stinge în profunzime, iar omul a intrat să arunce apă. Cărbunele încins l-a ars cumplit și el a suferit arsuri pe aproape jumatate din corp. Se pare că la sosirea ambulanței, bărbatul era stabil, cooperant, dar prezenta arsuri de gradul I și II pe 48% din suprafața corporală. Salvatorul minier a fost trasportat la Spitalul de Arși din Capitală, unde se află și astăzi sub îngrijiri medicale.

Back to top button
Close
Close