glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Ziua Europeană de Luptă împotriva Antibioticelor va fi marcată în judeţ

Mii de oameni din judeţul Hunedoara suferă de diverse maladii şi îşi administrează antibioticele „după ureche”. Pentru ca oamenii să fie informaţi despre administrarea corectă a acestora, care sunt efectele şi cum pot trata bolile, medicii specialişti organizează mai multe activităţi cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Antibioticelor.

Pe parcursul anului trecut, aproximativ 12 mii de hunedoreni au fost depistaţi cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) şi alţi 202 cetăţeni au fost diagnosticaţi cu cazuri noi de TBC. Pentru a informa populaţia despre bolile care rezistă la antibiotice şi cum pot fi administrate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara vor marca Ziua Europeană de Luptă împotriva Antibioticelor. Evenimentul oferă oportunitatea de a reaminti  personalului medical şi publicului larg pericolele atrase de utilizarea abuzivă a antibioticelor. „Dorim să informăm hunedorenii că antibioticele pot fi prescrise doar de către medicul care v-a examinat şi nu ajută împotriva răcelii, gripei, tusei, durerilor şi nu pot trata migrenele sau orice fel de febră. Din această cauză, în data de 18 noiembrie, de la ora 09:00, se va organiza la Liceul Tehnologic ‹Ovid Densuşianu› Călan, un simpozion dedicat Zilei Europene de Luptă Împotriva Antibioticelor.   
Cu această ocazie, vom celebra şi campaniile: ‹Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului›, ‹Ziua  Naţională fără Tutun›, ‹Ziua  Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor›, ‹Ziua Mondială de  Luptă împotriva HIV/SIDA›, ‹Stop Gripa›. Prin reflectarea potrivită a acestor evenimente putem contribui împreună la salvarea unor vieţi ce pot fi compromise prin rezistenţa la antibiotice generată de prescrierea excesivă sau auto-administrarea ‹după ureche›”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Vezi și

Close