glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Se reînnoadă şirul victoriilor. FC Hunedoara – ACSO Filiaşi 2 – 0

FC Hunedoara a obţinut sâmbătă prima victorie sub comanda lui Adrian Iencsi, 2 – 0 pe teren propriu cu Filiaşi, după ce în etapa precedentă înregistrase primul egal din acest campionat, în deplasarea de la Lugoj. Cu aceste trei puncte, echipa hunedoreană a urcat un loc în clasament, de pe 6 pe 5, lucru însă mai puţin important din moment ce distanţa faţă de lider a rămas aceeaşi, una greu surmontabilă, în condiţiile în care Timişoara câştigase cu o zi înainte la Deva, după cum aţi putut citi în ziarul nostru de ieri.
Faptul mai important este că Hunedoara a reuşit să câştige după ce a realizat un joc bun, care l-a mulţumit pe tehnicianul echipei de pe Cerna.

Au făcut un meci bun

„Jucătorii au arătat o atitudine bună, au intrat pe teren cu dorinţa de a câştiga. De fapt aceeaşi atitudine au avut-o şi cu Cugirul, numai că de data aceasta am reuşit să învingem. Aşteptam acest rezultat bun, pentru că le dă încredere băieţilor pe mai departe, aveau nevoie de aşa ceva pentru moral. Mai ales că se vehicula şi ideea că „Hunedoara nu bate acasă”, după câteva rezultate nefavorabile în acest început de campionat. O să se obişnuiască să câştige, pentru că încerc să le insuflu ideea că meciul se abordează la fel, indiferent că joci acasă sau în deplasare, îi învăţ să joace mereu la victorie”, a declarat Iencsi pentru „Glasul Hunedoarei”.
În legătură cu jocul prestat de fotbaliştii săi, antrenorul hunedorenilor a avut cuvinte de laudă. „Am fost destul de bine organizaţi, am evoluat sigur în defensivă, iar în atac ne-am creat ocazii de gol, am şi marcat în prima repriză. În a doua repriză ei nu mai aveau ce pierde, au schimbat sistemul de joc şi au trecut la unul cu trei atacanţi, dar noi am făcut un joc bun şi am reuşit să îl contracarăm. Sunt mulţumit, repet, că am arătat o bună organizare în teren, ei dacă au ajuns o dată sau de două ori la poarta noastră, în timp ce noi am avut destule ocazii de a înscrie. Nu este vorba că adversarul a fost unul facil, cum s-ar putea crede, pentru că la acest nivel mereu sunt create surprize. Am spus şi înainte de meci, nu consider nici un adversar uşor sau greu, încerc şi le cer băieţilor să avem atitudine pe teren, asta consider eu că e cel mai important”, a mai spus Iencsi.

Cu gândul la viitor

În etapa viitoare FC Hunedoara va sta, din cauza numărului impar de echipe din campionat. În cele trei săptămâni şi două jocuri rămase de disputat până la finalul sezonului de toamnă, misiunea antrenorului va fi în principal să îşi motiveze jucătorii, în contextul în care echipa nu mai are un obiectiv imediat, cum ar fi promovarea. „Lucrăm la relaţiile de joc, la organizarea jocului. Băieţii sunt receptivi, ascultători, îmi place cum se comportă, nu au fost nici un fel de probleme disciplinare în lot. Despre pregătirea din perioada de iarnă e prea devreme să vorbim de pe acum, încă nu e nimic stabilit. Mai sunt încă două etape de jucat, după aceea vom vedea”, ne-a declarat Adrian Iencsi.

Back to top button
Close
Close