glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Zilele Hunedoarei 2018” – o săptămână de activități diverse și spectacole în aer liber

Timp de o săptămână, în perioada 16-22 iulie, locuitorii municipiului Hunedoara vor avea parte de activități diverse, concerte și spectacole în aer liber. Toate aceste manifestări au loc în cadrul „Zilelor Hunedoarei 2018”, eveniment care îi va aduce pe scena din orașul de pe Cerna pe cei mai în vogă artiști ai momentului: Andra, Smiley sau Loredana.

Începând de luni și până duminica viitoare, în Hunedoara vor avea loc o serie de evenimente și acțiuni culturale, sportive și de divertisment, pentru a marca sărbătorirea orașului. Astfel, Zilele Hunedoarei vor debuta luni, de la ora 10:00, cu Ziua porților deschise la Complexul de Agrement „Corvina”. Marți, va fi organizată Ziua porților deschise la Grădina Zoologică (10:00-19:00) și Prima competiție de show de bar la Castelul Corvinilor. Miercuri, hunedorenii sunt așteptați la „Principele”, un show muzical istoric, la Castelul Corvinilor (21:30), iar joi sunt programate următoarele acțiuni: „Hunedoara și Marea Unire”, eveniment organizat de Biblioteca Municipală Hunedoara în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca și C.A.R.P. „Speranța” Hunedoara (Galeria de Arte, ora 16:00), Ziua porților deschise la Castelul Corvinilor, Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie, Casa Breslelor (9:00-20:00) și spectacolul de muzică și dans Coreea de Sud – Busan BukGu, la Castelul Corvinilor (21:30). Începând de vineri se dă start spectacolelor de muzică ușoară și populară. De la ora 17:00, hunedorenii cu mic cu mare sunt invitați la cea de-a II-a ediție a Paradei portului hunedorean. La acțiune vor participa ansambluri de muzică și dansuri pădurenești din județul Hunedoara. Parada se va desfășura pe următorul traseu: plecare din Stadionul „Michael Klein”– Bd. Dacia – Bd. Republicii – Bd. Libertății – Centrul Vechi. După acest moment, hunedorenii de succes vor fi premiați în cadrul Galei de excelență, iar Ansamblul „Hațegana” va oferi un spectacol de neuitat în Centrul Vechi. Seara, atmosfera va fi întreținută de un show incendiar oferit de Loredana.

Dansuri și concerte în weekend

Sâmbătă, de la ora 19:00, pe scena amplasată în Centrul Vechi vor urca Trupele de balet „Piruet” și „Frumoșii balerini”, Trupa Strada Mare și Grupul de dans „La Fiesta”. Cei de la „Caffe Latino” vor oferi un dans sportiv impresionant, iar seara se va încheia cu un concert susținut de Smiley. În ultima zi a evenimentului, va avea loc o reprezentație de dans sportiv susținută de „Shine Dance” și demonstrație de karate (Champions Club Karate). De asemenea, pe scenă va urca Ansamblul de dansuri „Barbunco Romano”, Grupul de dans „La Fiesta” și DJ Mad Claus. Cel mai așteptat moment al evenimentului va fi, fătă îndoială, concertul susținut de Andra, care va avea loc de la ora 21:30. La fel ca și anul trecut, și de această dată Zilele Hunedoarei se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Circulație închisă de Zilele Hunedoarei 2018

Cu ocazia Zilelor Hunedoarei, reprezentanții administrației locale au anunțat că circulația rutieră va fi închisă din data de 19 iulie 2018, de la ora 8:00, până în data de 23 iulie 2018, ora 12:00, pe următoarele artere de circulație: Bd. Libertății (de la intersecția cu str. Revoluției și Piața Libertății) Piața Libertății (de la intersecția cu str. Cloșca și str. Constantin Bursan) – Piața Libertății (de la intersecția cu str. Elisabeta Mărgineanu, str. Rotarilor și str. Aurel Vlaicu). De asemenea, pentru parada portului hunedorean, va fi restricționată circulația în data de 20 iulie 2018, între orele 17:00 și 19:00, pe traseul: Stadionul Michael Klein – Bd. Dacia – Bd. Republicii – Bd. Libertății – Centrul Vechi (la scenă).