glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Gala de Operă, filme, „Let’s Wake-Up and RUN!” și un eveniment sportiv caritabil, în weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest final de săptămână sunt trecute mai multe evenimente cultural-artistice, sportive și de divertisment. Melomanii sunt invitați la Gala de Operă din cadrul Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică, iar cinefilii pot viziona mai multe filme în premieră la cinematograful „Patria” și „Flacăra”. Iubitorii sportului sunt așteptați la evenimentul „Let’s Wake-Up and RUN!” și la ,,Cupa Interact”, un eveniment sportiv cu scop caritabil.

Filme în premieră la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze în acest weekend mai multe filme, în premieră, la Cinematogarful „Patria” din Deva și la „Flacăra” din Hunedoara. Astfel, începând de astăzi și până duminică, la cinematograful devean vor rula două filme: „Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă” în regia lui Genndy Tartakovsky și „Infernul din zgârie-nori”, regizat de Rawson Marshall Thurber. Primul film va rula de la orele 13:00 și 17:30, iar cel de-al doilea de la 13:00 și 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul la Cinematograful din Hunedoara este următorul: Vineri – ora 17:00: „Pantera neagră” (regizor Ryan Coogler, 3D), ora 20:00 – „Skyscraper: Infernul din Zgârie-Nori” (reg. Rawson Marshall Thurber, 3D); Sâmbătă – ora 11:00: „Albinuța Maya 2” (reg. Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann), 14:00: „Book Club: Clubul femeilor dezlănțuite” (reg. Bill Holderman, 2D), 17:00: „Skyscraper: Infernul din Zgârie-Nori” (3D), 20:00: „Truth or Dare: Adevăr sau Provocare” (reg. Jeff Wadlow, 2D); Duminică – 11:00: „Albinuța Maya 2” (3D), 14:00: „Pantera Neagră” (3D), 17:00: „Truth or Dare: Adevăr sau Provocare” (2D), 20:00: „Skyscraper: Infernul din Zgârie-Nori” (3D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

Gala de Operă la Palat

Festivalul Internațional de Operă și Muzică Clasică „Hunedoara lirică” continuă în acest sfârșit de săptămână cu trei evenimente dedicate melomanilor din județ. Este vorba despre opera comică pentru copii și bunici „Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, care va fi jucată astăzi, de la ora 19:30, pe zona pietonală din Orăştie și „Trubadurul” (de G. Verdi), un spectacol pus în scenă la Castelul Corvinilor, sâmbătă, de la ora 21:30, de către Opera de Stat Ruse din Bulgaria. Unul dintre evenimentele cele mai așteptate de către publicul meloman este, fără îndoială, Gala de operă (arii din opere celebre). Acțiunea va avea loc duminică, de la ora 21:30, pe esplanada palatului Magna Curia din Deva.

„Let’s Wake-Up and RUN!”, la Deva

„Hai să ne trezim și să alergăm!” sau „Let’s Wake-Up and RUN!”. Acesta este invitația lansată de maratoniștii de la „Alerg în Deva” pentru toți devenii. „De câte ori nu ți-ai spus că de luni începi să alergi? Ei, bine, chiar vei începe! De sâmbătă. În 14 iulie, dimineața, la 6.30, te așteptăm în fața Parcului Cetății din Deva să alergăm împreună. Vrem să te convingem că este un obicei sănătos, ca la ora asta parcul miroase a verde și a proaspăt, că tu meriți toate aceste beneficii. Nu contează dacă ai alergat maratoane sau abia acum începi să alergi. Nu e o competiție și nu există o distanță impusă de alergat. La final, în filigorie, cu toții vom fi premiați cu un mic dejun sănătos și bogat, plus cafea și apă, toate frumos învăluite de muzică”, au anunțat organizatorii. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” Deva și Pro Hunedoara.

Eveniment sportiv caritabil

Asociația „Interact” Deva în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva organizează astăzi, între orele 10:00 și 15:00, în incinta ștrandului, ,,Cupa Interact”. Evenimentul sportiv cuprinde patru discipline: fotbal, volei, înot și tenis cu piciorul. Grupul țintă este format din tineri cu vârste între 14 și 22 de ani, dar lista este deschisă și pentru alte categorii de vârstă. Doritorii se pot înscrie online pe facebook, în cadrul evenimentului deschis în spațiul virtual la adresa https://www.facebook.com/events/226420558083011/?ti=as. Înscrierea constă într-o donație în alimente neperisabile, haine, încălțăminte, jucării etc. sau achitarea sumei de 15 lei. Obiectele, alimentele sau banii care se vor aduna din taxa de înscriere vor ajunge la familii nevoiașe din municipiul Deva. Organizatorii invită cât mai multe persoane să participe la acest eveniment caritabil.

 

 

Vezi și

Close