glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva a preluat şefia în clasamentul juniorilor la futsal

Chiar dacă o altă echipă deveană, Autobergamo, este deţinătoarea titlului naţional în campionatul juniorilor U-19 la futsal, anul acesta West Deva este cea care a luat prim-planul în această competiţie, cel puţin până acum. Echipa condusă de pe bancă de Claudiu Ghiura a luat o uriaşă opţiune pentru câştigarea seriei a cincea, din care face parte, după victoria obţinută pe teren propriu, 4 – 1 cu contracandidata Informatica Timişoara.

Meciul a contat pentru etapa a noua, penultima din faza grupelor în Campionatul Naţional U-19. Unul dintre principalii artizani ai victoriei devene a fost Denis Boldor, autor al unui hat-trick, al patrulea gol pentru West fiind înscris de Antonio Tilea. Iată şi componenţa echipei la acest joc: Florin Gheorghe, Bogdan Pieptea, Andrei Vesa, Antonio Tilea, Denis Boldor, Andrei Trofin, Raul Vitalis, Laurentiu Biro, Robert Bulzan, Daniel Avram, Sergiu Boglea.

Posibilă confruntare deveană West – Autobergamo în play-off

În clasamentul seriei (din care mai sunt de disputat şi câteva meciuri restanţă) conduce West Deva cu 18 puncte din 7 jocuri, urmată de Şoimii Şimand şi Informatica Timişoara cu câte 9 puncte din 5 jocuri. Pe locul 4, calificant şi el în faza următoare, se află Autobergamo Deva cu 6 puncte din 7 jocuri, iar pe ultimul loc Muncitorul Reşiţa cu 3 puncte din 6 jocuri.
Din etapa a noua mai era de disputat partida Muncitorul Reşiţa – Şoimii Şimand, iar ultima etapă programează la sfârşitul acestei săptămâni un alt derby, Şoimii Şimand – West Deva, alături de întâlnirea Informatica Timişoara – Autobergamo Deva. În faza eliminatorie a campionatului se califică primele patru clasate din serie. Acestea vor juca tur-retur un play-off după sistemul
locul 1 – locul 4 şi locul 2 – locul 3, primul meci având loc pe terenul echipei mai slab clasate. Câştigătoarele din play-off se califică la turneul final de 12 echipe al Campionatul Naţional de Juniori U-19.