glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend cu filme, Enduro Panorama și o expoziție de ciocolată

Pentru a ieși din stresul cotidian, hunedorenii au posibilitatea să vizioneze în acest final de săptămână două filme sau să ia parte la una dintre cele mai dificile competiţii de anduranţă, Enduro Panorama. De asemenea, cei care nu apucat să vizioneze expoziția de zeițe grecești sculptate în ciocolată de la Shopping City Deva o pot face în acest weekend.

„Adevăr sau provocare” și „Hai, că sunt belea!”, la cinematograful devean

filmCinefilii pot viziona în acest sfârșit de săptămână două filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Adevăr sau provocare” în regia lui Jeff Wadlow și „Hai, că sunt belea!”, regizat de Abby Kohn și Marc Silverstein. Filmele rulează începând de astăzi și până marți, primul de la orele 15:00 și 20:00, iar al doilea de la 17:30. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Lucy Hale (Pretty Little Liars) și Tyler Posey (Teen Wolf) se află în fruntea distribuției din thrillerul supranatural „Adevăr sau provocare”, produs de Blumhouse Productions (Happy Death Day, Get Out, Split). Un joc nevinovat între prieteni devine mortal când cineva – sau ceva – începe să-i pedepsească pe cei care nu spun adevărul, sau care refuză o provocare. „Hai, că sunt belea!” urmărește povestea unei femei obișnuite, Renee Bennett, care se confruntă zilnic cu sentimente de nesiguranță și inadecvare. Într-o zi, după ce cade de pe bicicletă și suferă o lovitură la cap, ea se trezește crezând că este cea mai frumoasă și capabilă femeie din lume.

Vedete, rideri și adrenalină la Enduro Panorama

Aproximativ 500 de rideri din toate colțurile lumii iau parte în acest weekend la Enduro Panorama. Una dintre cele mai dificile competiţii de anduranţă împlinește anul acesta 10 ani de aventură moto în Ținutul Pădurenilor. Evenimentul se desfășoară în perioada 3-6 mai, la Ghelari, și este organizat de Moto Club Haita Deva. La ediția aniversară din acest an, organizatorii îi provoacă pe pasionaţii de enduro la patru zile de competiţie şi 270 de km de traseu hard enduro. Riderii vor concura la 3 clase după cum urmează – Clasa A – profi, Clasa B – expert și Clasa C – hobby. Evenimentul a debutat ieri, când participanții au avut de parcurs 45 de kilometri. „Vineri, se pleacă la ora 9:00, iar spectatorii pot urmări participanţii în punctele cu arbitri de pe drumul dintre Govăjdie şi Lelese. O altă specială, pentru care Enduro Panorama este vestită, e proba din fosta carieră de marmură din satul Alun. Sâmbătă, probele sunt în arealul satelor Dăbâca şi Hăşdău. Merită văzute! Duminică, în cariera de la Ghelari, spectatorii vor vedea una dintre cele mai frumoase şi dificile urcări care au fost amenajate vreodată pentru rideri – avem treceri pe bolovani de dimensiunea unei maşini, apoi urmează o pantă aproape verticală, o să fie senzaţie!”, a afirmat Sergiu Grecu, deschizător de traseu la una dintre clase. În 2018, în tabăra din Ghelari sunt reprezentate 20 de ţări: „Vin mulţi motociclişti din Ungaria, Polonia, Suedia, Austria, Germania, dar în acest an avem şi Islanda, chiar şi Statele Unite ale Americii, de unde vine Mitch Carvolth, un rider american foarte bun, campion şi participant la multe dintre cursele dure ale lumii. Îl avem şi pe Dani Oţil, care a participat la primele ediţii şi acum revine la ediţia aniversară. Vedeta de la Neaţa va deschide cursa în zilele de sâmbătă şi duminică”, declară organizatorul. De la debutul din 2009, Expoziție Ciocolată_Shopping City DevaEnduro Panorama a devenit competiţia care aduce cei mai mulţi străini în judeţul Hunedoara. Concursul de hard enduro pune la bătaie premii totale în valoare de 6.000 de euro.

Expoziție și degustare de ciocolată la Mall

Hunedorenii care nu au avut timp să vizioneze faimoasele zeițe grecești sculptate integral din ciocolată expuse la Shopping City Deva o pot face în acest final de săptămână. Expoziția de ciocolată de la centrul comercial este deschisă publicului până în data de 10 mai. Venus din Milo, Hera, Afrodita și Eros sunt doar câteva dintre statuetele expuse în Shopping City Deva, iar o singură sculptură poate cântări până la 130 de kilograme. Potențialul artistic al ciocolatei va fi evidențiat și printr-o serie de activități creative, dedicate atât artiștilor amatori și profesioniști, cât și copiilor. Ateliere de pictură tematice vor fi organizate pentru vizitatorii centrului comercial, iar cei mici pot participa la o serie de workshopuri interactive, în cadrul cărora vor învăța cum să picteze eroii lor preferați din desenele animate cu ajutorul diferitelor sortimente de ciocolată. „Printre surprizele evenimentului se numără și o degustare de ciocolată, potrivită pentru cei mai pofticioși vizitatori ai centrului comercial. În plus, evenimentul îți dă ocazia să ne spui care este aroma ta preferată și vei primi pe loc ciocolata selectată cadou, să o savurezi cu plăcere în orice moment. Mai mult, un chioșc cu produse dulci va fi amenajat în Shopping City Deva, de unde clienții mall-ului își pot cumpăra bunătăți din ciocolată pentru acasă. Expoziția de Ciocolată este amplasată în proximitatea magazinului H&M. Accesul vizitatorilor la eveniment este gratuit”, au anunțat organizatorii

Vezi și

Close