glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Weekend cu deplasări dificile pentru echipele hunedorene

Sfârşitul de săptămână programează meciurile etapei cu numărul trei din liga a treia la fotbal. Ambele reprezentante ale judeţului nostru în seria a patra vor evolua în deplasare.

Vineri, CS Hunedoara joacă la Pâncota cu Şoimii Lipova, iar sâmbătă Cetate Deva evoluează la Fedeleşoiu cu Viitorul Dăeşti. Ca o curiozitate, cele două hunedorene sunt singurele echipe din serie care au acumulat câte trei puncte în primele două etape.

Hunedoara întâlneşte favorita din coada clasamentului

După succesul de moral dat de victoria de sâmbăta trecută de pe „Michael Klein”, 4 – 2 cu Naţional Sebiş, trupa de pe Cerna întâlneşte astăzi o formaţie aflată în mare foame de puncte. Cotată drept una dintre foarte puţinele candidate la promovare, Şoimii Lipova ocupă în prezent abia locul 14 în serie, fără nici un punct acumulat şi fără nici un gol marcat faţă de trei primite. E drept, în primele runde a întâlnit echipe „grele”, pe Universitatea Craiova (0 – 1 pe teren propriu) şi Flacăra Horezu (0 – 2 în deplasare, după „dubla” lui Mansour). Iată şi formaţia folosită de antrenorul Flavius Sabău la acest ultim meci: Iliescu – Stoin, Polgar, Bercu, Filimon – Vlad (65 Prună), Dobrean (65 Lazea), M. Popa, D. Rusu – Sulea, Istrate.

De partea cealaltă, CS Hunedoara ocupă locul 7, cu trei puncte şi un golaveraj spectaculos, 6 – 6 după 2 – 4 la Dăeşti şi 4 – 2 cu Sebiş. Cele două combatante s-au întâlnit şi în campionatul trecut, când şi-au împărţit victoriile. În tur la Hunedoara gazdele au învins dramatic cu 3 – 2, prin golurile marcate de Tecsi de două ori şi Marcu, pentru oaspeţi punctând Trabalka (care a ratat un penalty la scorul de 0 – 0) şi Sulea. În retur s-a impus Şoimii cu 4 – 1, acesta fiind primul meci al lui Raul Spătaru ca principal, Mircea Alic fiind demis după 0 – 2 acasă cu Ocna Mureş în runda precedentă.

Cetate joacă la surpriza startului de sezon

Mâine LPS Cetate Deva se deplasează până în judeţul Vâlcea pentri a da piept cu revelaţia începutului de campionat, nou promovata Viitorul Dăeşti. Gazdele ocupă locul 2, cu şase puncte şi golaveraj 8 – 4, oaspeţii din Deva se află pe poziţia a opta, cu trei puncte, două goluri marcate şi cinci primite.

Pentru Cetate victoria de la Dumbrăviţa din prima etapă (2 – 1) a fost contrabalansată de înfrângereea de pe teren propriu cu Ghiroda şi Giarmata Vii (0 – 4) de vinerea trecută. În schimb, Viitorul a plecat ca din tun în actualul sezon, cu două succese la scor identic. A fost un 4 – 2 acasă cu CS Hunedoara („triplă” Florin Costea şi gol Neacşu) şi unul în deplasare cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Iată şi 11-le trimis în teren de antrenorul Gabriel Mangalagiu la această partidă: Marinoiu – O. Vasile, L. Iordache, I. Săraru, L. Săraru – Rizea, Neacşu (85 Bucei), Pîrvu – Dima (87 Talpoş), M. Ion (57 Pasoi), Fl. Costea. Pentru Dăeşti au marcat Dima, Pîrvu (a fost 2 – 0 în min. 11), Neacşu şi Pasoi (după ce Gloria egalase la 2).

Tags