glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Derby Aurul – Retezatul sâmbătă, la Brad

Campionatul judeţean de fotbal, Liga a patra, şi-a derulat deja primele trei etape, în acest sfârşit de săptămână fiind programată runda cu numărul patru. Din păcate, din cauza numărului impar de participante (după retragerea Universităţii Petroşani), în fiecare etapă o echipă stă, cea care ia pauză de data aceasta fiind Minerul Uricani.

Acest fapt nu înseamnă însă că nu avem parte de o întrecere atractivă, cu meciuri interesante şi cu destule surprize consemnate până acum, chiar dacă protagonistele ultimilor ani s-au instalat deja în fruntea clasamentului.

Derby-ul etapei se va juca sâmbătă la Brad, între Aurul din localitate şi campioana ultimei ediţii, Retezatul Haţeg. Ambele echipe au acumulat maxim de puncte: gazdele sunt pe locul 3 cu şase puncte, două victorii din două meciuri, golaveraj 13 – 2, în timp ce oaspeţii conduc în ierarhie cu nouă puncte, trei victorii în tot atâtea partide, golaveraj 14 – 2.

Tot sâmbătă se dispută derbyul local din Valea Jiului dintre CSM Mihai Viteazu Vulcan şi Inter Petrila. Dacă Interul (locul 5) a stat în etapa trecută şi are trei puncte din două meciuri şi un golaveraj minuscul, 1 – 1, Vulcanul a fost performera rundei precedente, câştigând la Petroşani în faţa Jiului şi urcând pe locul 7, cu trei puncte din trei jocuri.

„Lanterna roşie” Victoria Călan, fără nici un punct acumulat în primele trei etape, primeşte vizita Şoimului Băiţa, locul 4, cu patru puncte. Oaspeţii vin după un semieşec nescontat pe teren propriu, un egal 2 – 2 cu juniorii de la Cetate Deva II, astfel că pentru ei trei puncte la Călan sunt practic obligatorii.

Duminică se joacă ultimele două partide ale rundei. O mare rivalitate locală, cea dintre Dacia Orăştie şi Gloria Geoagiu, îşi va derula un nou episod. Dacia este pe locul 6, cu trei puncte din trei meciuri, golaveraj 11 – 12, Gloria pe 2, cu nouă puncte din tot atâtea posibile şi 14 – 3 golaveraj.

Tot duminică se mai joacă şi LPS Cetate Deva II – Jiul Petroşani. Gazdele ocupă locul 10, cu un punct din trei jocuri, Jiul e pe 8, cu trei puncte, dar din două partide disputate.

Toate meciurile vor începe la ora 11.30. În deschidere, de la ora 9.30, se vor disputa meciurile din campioantul juniorilor.

Program etapa 4 Liga 4 Hunedoara

sâmbătă, 7 septembrie

Victoria Călan – Şoimul Băiţa

Aurul Brad – Retezatul Haţeg

CSM Vulcan – Inter Petrila

duminică, 8 septembrie

Cetate II Deva  – Jiul Petroşani

Dacia Orăştie – Gloria Geoagiu

Minerul Uricani stă

Tags